sömn

Jag vaknade imorse och insåg att jag hade hunnit sova hela 7 timmar! Alldeles underbart!

För min del händer det inte speciellt ofta, förutom om man har tur att vara helt ledig någon helg. Eller faktiskt har sommarlov på riktigt. Nu när det är sommarlov finns den där längtan efter att vända på dygnet totalt. Vara uppe halva nätterna, samtidigt som man faktiskt försöker ta sig upp innan lunch. Om det är fint väder kan man lyckas, men annars blir det svårt.

Usch! På tal om det... Jag längtar verkligen efter sommarlov på riktigt. Att jobba är helt okej, men att gå upp innan klockan 6 är verkligen inte okej på en fläck. Det borde vara straffbart att börja jobba innan 9. Men, det är en och en halv vecka kvar ,sen är jag fri.

Efter den långa arbetsdagen ¨åkte jag hem. Tydligen var inte 7 timmars sömn tillräckligt, jag somnade i solstolen för en halvtimme eller så. Vi åkte också iväg för att fira farsgubben (mammas pappa alltså) på sin 66:e födelsedag ;)

Badsugen är jag också, men får väl tvinga med mig någon till stranden under morgondagen...


Återförening

Trött tjej här! Trots att jag börjde jobba klockan 7 kan jag inte säga att jag vaknade på riktigt förän efter lunch. Förhoppningsvis (men inte så troligt) kommer jag att vara piggare imorgon. Tänk att man faktiskt aldrig lär sig att hitta en lagom dygnsrytm... Sen kan det ju bero på att jag faktiskt inte går och lägger mig så tidigt heller, men till ursäkt är det ju sommarlov också ;)

På eftermiddagen träffade jag hela "gruppen" från högstadiet. Lina, Baoan, Sandra och jag alltså. Nu var det väldigt länge sen sist... Vi hade det trevligt i alla fall. Självklart hann jag proppa i mig glass också, dock inte gratis den här gången.


Systrar i Jeans

Filmen som gjorde hela min söndagskväll! Så underbart rolig, sorglig och allmänt härlig film.

Den handlar om fyra vänner som för första sommaren sedan födseln ska skiljas åt. De bestämmer sig för att behålla gemenskapen genom ett par magiska jeans, som trots olika förutsättningar passar alla. När de sedan sprider ut sig på alla möjliga ställen kan de alltid vara tillsammans ändå, genom att skicka jeansen.

Egentligen var mina förväntningar ganska låga... Jag har läst alla böckerna, och gillat dem skarpt, men oftast får filmatiseringen av boken mig att bli en aning besviken. Inte den här gången dock! Jag tycker de har skildrat huvudpersonerna väldigt bra och samtidigt var den inte för tung att bära på.

Jag rekommenderar verkligen den här filmen! Nu måste jag bara leta redan på tvåan och bänka mig framför tvn :)


Adolf Fredriks musikklasser - Festkonserten

Jag hörde talas om det här otroligt gulliga ögonblicket i Expressen under gårdagen, och eftersom jag inte har kollat på några av de sändningarna som är direktsända. Förutom vissa delar förstås, men det mesta har setts i repris. Det här måste vara den allra finaste delen på hela festkonserten i fredags, en stor glad barnkör med glittrande ögon och färgglada sommarklänningar.

Hur charmigt som helst! Höjdpunkten på hela konserten :)


Adolf Fredriks musikklasser - I morr'n är det bröllopskalas

Den första sommarlovshelgen

Trots alldeles för mycket tid har jag inte tagit mig för att gå in på bloggen. Men nu känner jag att jag är på gång igen!

I fredags kväll hade vi grillkväll hos Lina. Väldigt roligt, trevligt och på tok för flummigt. Men till vårt försvar måste man ju uppfinna ett sätt att skydda sig mot en attackerande myggfarm! Fler sådana kvällar för mig blir det definitivt den här sommaren :)

Samtidigt som bröllopet mellan kronprinsessan och Daniel ägde rum tog vi en tur ut till morfar och mormor. Det känns som en evighet sen jag var därute, men jag kan räkna med att det blir mer framåt sommar. Det är ju lite mer "på landet" , trots att vi själva bor i utkanten av staden.

Dagen till ära har jag och min lillebror hoppat lite studsmatta och bara slappat. Det har ju inte riktigt varit något sommarväder, bara regn och sol om vartannat. Men jag kände att jag behövde det, imorgon blir det tidig morgon och jobb :)


tomt

Här har det varit tomt de senaste dagarna!

Till ursäkt har jag knappast varit hemma många minuter den här veckan. Efter att ha slutat jobbet vid 2 träffade jag Emma i onsdags och även igår. Årets andra dopp och lite stekande vid stranden blev det. Riktigt trevligt ;) På grund av ett extremt begär efter pommes frites åkte vi till Mcdonalds.
Jag konstaterade att jag troligtvis skulle köpa min andra glass för dagen, och väl framme i kassan blir vi erbjudna varsin glass. Helt gratis! Bara sådär helt random.  Glass sitter alltid fint i kistan, ännu bättre om den är gratis :)

Ikväll blir det grillkväll med lite vänner, hoppas på uppehåll!





 Glass, sitter fint i kistan ;)


Svanskota

Jag sitter här och anar att min svanskota är allvarligt skadad tillsammans med min troligtvis stukade handled. Kan varken sitta och är alldeles för trött för att stå upp. Det där med att vara trött kan möjligtvis bero på att efter en kvällspromenad med Baoan och Lina igår kväll var jag hemma vid halv 12 för att duscha och ordna allt. Grejen är ju att jag ska upp och vara pigg strax efter 5 sen... En lite mindre bra ekvation!

Nu har jag genomhärdat en hel jobbdag med min onda svanskota. Man får vara ganska uppfinningsrik för att hitta på nya sittställningar som inte belastar den, samtidigt som man ska kunna jobba ;) Jag såg antagligen ut som en riktig mupp, men vad fan, jag har faktiskt galet ont...

Nu när solen försvann precis när jag slutade ska jag istället försöka att få tag i en vän som jag inte har träffat på ett tag :)

Förresten, för att tillägga har jag otroliga problem med att ladda upp bilder just nu. Får försöka igen senare :)


Sommarlov

Efter några dagar med återigen lite blogguppehåll kan jag sammanfatta.

I fredags fick vi sommarlov, äntligen! Nu väntar ett långt och härligt sommarlov. Jag kan inte fatta att vi redan har gått klart 1:an. Det har gått så snabbt att jag inte hinner med, men man ska nog inte få det att låta dåligt. Vi har ju sommarlov. Efter skolavslutning med dansen (dansen till sexy bitch - vilken vi vann med ;D) gick jag iväg och lunchade på PAUS med Baoan.

Självklart måste man börja uttnyttja lovet redan från början. Så Baoan och jag tog en liten dagstur till Linköping igår. Efter 8 timmar hemifrån hade jag ändå inte köpt mer än en tidning och lite smågodis. Ganska duktigt av mig! Trevlig dag var det i alla fall.

Nu förbereder jag mig för att gå upp vid klockan 5 tre veckor framöver. Det känns inte speciellt lockade just nu, speciellt med tanke på att sommarlovet precis har börjat. Men pengar kommer att sitta fint ;)


Längtan till sommarlov

Jag tog en tripp till Norrköping idag, för att återlämna lite skolböcker och ge Jennifer sin lite tidiga födelsedagspresent eftersom vi troligtvis inte kommer att träffas på ett tag. På stan var det fullt med elever som har fått sommarlov idag. Usch! Jag blir bara galet avundsjuk!

Jag vet att jag kommer börja sommarlovet med att jobba i tre veckor, men den där speciella känslan av att ha officiellt sommarlov känns helt underbar. Dessutom avundas jag alla som tagit studenten idag. Det måste vara en så otroligt lycklig tid av livet. Men om två år, tre år om jag får som jag vill, är det min tur att springa ut och sluta skolan på riktigt :)

Än så länge får jag njuta av att jag får sommarlov imorgon, och det känns faktiskt rätt bra det också :)


Tillfällig header

Det var meningen att skapa lite mer sommarkänsla på bloggen så jag gjorde en ny header. Mest för att testa lite. Så den här får vara så länge, dock blev det lite fel i storleken av någon anledning. Konstigt... Tillfälligt blir det bra ändå och sen får jag försöka att göra om det som råkade bli fe och fintrixa lite :)

Lite somrigare blev det ju ändå :)

Puss

Städmania

Egentligen är städning en av mina svagare punkter. Jag är faktiskt otroligt slarvig, till skillnad mot vad vissa verkar tro. Om man är någorlunda ambitiös och perfektionist när det gäller saker man själv gör tar alla för givet att man är noggrann med städning och dylikt. Haha, det är nästan skrattretande med tanke på att jag måste vara en av världens slarvigaste personer i sådana situationer.

Men då och då får jag mina ryck. Idag är en sån dag. Det hela började med att jag skulle leta efter en engelsk bok från skolan, som jag två timmar senare inser att jag lämnade tillbaka redan i höstas. Men då var jag ju redan igång, så varför inte fortsätta att rensa papper, dammsuga och städa lite? 

Jag har hittat:
En uppsjö med småmynt (se, alltså kan man bli rik på att städa ;) )
Mitt golv igen... (kommentar känns överflödig)
En bok om photoshop
En massa annat skit...

Hm, känns som att jag borde göra det här oftare. Man kan ju faktiskt tjäna på att städa rummet lite titt som tätt. Dessutom slipper jag antagligen få en allergisk chock av allt damm .

Så nu när jag är stolt över mig själv kan jag fortsätta med att tjata till mig en god maträtt till middag.

Ciao!



Ytterligare en bild från den gångna helgen :)


Från och med du

Det här måste bli en av årets sommarplågor. I alla fall i mitt fall, men att kalla det en plåga vore ju i för sig  fel. I mina öron är det ljuv musik som går på repeat. Så det blir mer en sommarlåt, plåga låter ju som... Ja, en plåga liksom. Vilket blir alldeles fel! För låten är alldeles underbar ;)


Oskar Linnros - Från och med du


Albumet släpps idag, 9 juni, och innehåller bland annat den här och Ack, Sundbyberg :)

Basgruppsdag

Åkte till Norrköping och folkparken imorse för en basgruppsdag där man fick göra.. Ja, nästan vad man ville. Så Jennifer och jag tog tillfället i akt och köpte en glass och slappade lite, men synd att det inte var strålande sol. Annars skulle det vara ett perfekt tillfälle till att sola lite.

På eftermiddagen samlades vi för att öva till vår dans på skolavslutningen. Sexy bitch är det, och jag kan inte säga att jag var så väldigt aktiv. Jag var mest ganska hungrig . Men de som lade ner sin själ i det, allt för att vinna, gjorde ett bra jobb. Jag tror på ett lyckat resultat på fredag ;)

Precis som bestämt blev det grillning i folkparken med klassen framåt kvällen. Lite gott att äta och roligt folk. Dessutom hängde vi på lite beachvolley. Trots att laget lyckas bäst när jag inte rör bollen var det rätt kul faktiskt. Speciellt när man körde mest på skoj liksom! Efteråt stannade jag, Jennifer, Adam, Louise, Alex, My, Johan & Yulisa kvar och körde lite kubb. Nejnej, ingen dålig förlorare här inte... Jag var bara lite, ehm, glad.
Men man ska ju faktiskt göra allt för att vinna, annars blir det ju inte lika mycket motstånd ;D

Nu är jag hemma i alla fall, och ska precis slå mig ner framför tv:n. Cougar Town får duga, det kan faktiskt vara lite roligt ibland ;)




 Resultat av kvällens grillning ;) Majskolvar in my heart (and between my teath)


I'm addicted to..

KENT!

Jo just för att jag är ledig idag, likaså på onsdag och torsdag.
Vädret är som det är. Ja, grått och mulet alltså.
Jag har gjort en massa nyttiga saker idag - tvätt och städning och sånt
Och lyssnat på musik - nästan bara en massa Kent.
Galet berondeframkallande!
Kan till och med göra letandet av gamla skolböcker till ett nöje.

Det här är några av låtarna som går på repeat i mitt rum:

Pärlor


Utan dina andetag


Dom som försvann


FF


weekend i Laxå :)

Såhär i slutet på terminen följde jag med Jennifer hem till Laxå över helgen. Om jag ska vara ärlig har jag inte riktigt koll på var det ligger, och jag skulle bergis gissa fel på en karta. Vi har grillat, solat, upptäckt laxå, ätit glass, tagit årets första dopp, fotat och lite annat kul ;) En riktigt trevlig helg har det varit! Dessutom var det på tiden att jag upptäckte Laxå, ett litet ställe mitt ute någonstans. :)

Meningen var att jag skulle lägga ut lite bilder igår, men eftersom Evelinas och min franskafilm har krånglat i över en vecka nu var vi tvugna att ordna det sista. Efter 6 timmars knåpande var den klar och felet var åtgärdat. En hel del brister fick den stackars filmen, men nu är skiten klar! Bara det känns som en enorm lättnad.


Ben & Jerry's
Yummi!



 Söta Jennifer i vattnet :)
(
måste påpeka att det tog ett tag innan hon hoppade i, en riktig badkruka det där :P
)

Grillmästarn

jag är på väg att ta årets första dopp ;)
Galet skönt i vattnet faktiskt!


Falsies mascara


Tänkte också tala om att jag köpte den här mascaran igår. Jag är redan alldeles kär i den. Den får mina ögonfransar (som är helt omöjliga att forma) ett litet lyft samt längre ögonfransar. Ett stort plus för den kurvade borsten. Helt klart värd sina 135 kr! :)

Rekommenderas starkt faktiskt!


icke-officiellt sommarlov

Allting är klart! Tout est prét! Everything is done! Matte B gick över förväntan och jag är faktiskt rätt stolt över mig själv. . Man skulle faktiskt kunna säga att nästa vecka är helt onödig. Förutom en enda dag, den kära tisdagen faktiskt, där vi ska få ihop en basgruppsdag, dansövning och grillning med klassen på kvällen har vi inga lektioner. Så jag har tisdag bokad och avslutning på fredagen. Kan det bli mycket bättre? Jag bara väntar på sommarlov :D

En ganska alldeles nästan riktigt bra dag:

Idag har jag spenderat ca 14 timmar hemifrån.
Lite beach-volleyboll med klassen.
Det borde kunna listas som en av mina svagheter :P
Lite stan och luncha ute med trevliga personer
Shopping på bikbok med 50% på allt.
Och sen slutprov i naturkunskap på det.
Stan med Louise och Baoan till 8 ;)

Jag kan faktiskt sammanfatta det som en sån här dag som borde finnas till oftare. Okej, det misslyckade provet är en sak. Men majoriteten av dagen har varit riktigt bra. Det finns liksom så mycket att vara glad över :)


 


Life looks better in spring

Ja, Cypern var kanske inte riktigt en klar finalist i Eurovision, men låten har verkligen satt sig fast i min hjärna och vill inte släppa för allt i världen. Jag gillar den skarpt!

Jon Lilygreen & The Islanders - Life Looks Better in spring

Kommer inte ens ihåg vilken placering den fick, men det var i alla fall en av de balladerna jag gillade som bäst. Det är ingen riktig låt som passar i den stora tävlingen, men här hemma passar den alldeles perfekt ;)

Till slut tänkte jag tillägga att allt jobb jag har lagt ner med att skriva anteckningar i handen var förgäves. I alla fall eftersom jag gjorde det innan jag tog en dusch. Det är liksom bara att skriva dit dem igen imorgon bitti. Det är tur att jag är så smart... :P


1 Juni 2010

Efter att ha vaknat klockan fyra med sprängande huvudvärk sket jag i att komma i tid och åkte till skolan vid 9 istället. Vi har ju faktiskt inga lektioner längre. Enbart temaredovisning och slutprov i NkA som återstår. Galet skönt!

Gruppen pluggade lite tema, satte ihop ett bildspel där jag äter upp Jennifers hjärna och flummade lite. Jag drog ner på stan tillsammans med Jennifer och Louise. En glass på Lindahls och lite prat blev det.. :) Skönt med lite kul avslutning på eftermiddagen.

Ikväll blir det världens bästa desperata hemmafruar. Det programmet är verkligen helt beroendeframkallande. Hade av misstag spelat in ett avsnitt från 2004. Har ingen aning om vilken säsong, men antagligen hade jag inte börjat kolla då. Ändå är jag helt fast! Jag vill se fortsättningen på det där... Tänk om man skulle vara lika beroende av verkligheten. Skulle verkligen underlätta en del ;)

Puss


RSS 2.0