Pengafynd

När jag kom hem för några timmar sen hittade jag några enkronor ligga och skräpa. Jag bestämde mig för att rota igenom lite lådor för att se hur mycket pengar det låg skräpande lite varstans. Inte mindre än 38 kronor hittade jag av nästan enbart 1-kronor och några få 50-öringar.

Enkronor (och 50-öringar med för den delen) har en förmåga att spridas runt utan att man har koll på dem. Men det leder ju också till att man kan hitta lite fynd ibland, i sitt eget rum till och med. Dessutom är det ju bra att 50-öringarna kommer till nytta, innan de slutar gälla den 1 Oktober vill säga.


Nu är det snart slut med den här lilla slanten. Behövlig eller inte? Det är frågan...



Just gonna stand there and watch me burn

Kvällens låt:

Eminem - Love the way you lie ft Rihanna


Jag trodde faktiskt inte riktigt att det här var riktigt min smak på musik, men just nu är jag förtrollad. Helt beroende faktiskt. Jag rent utav avgudar den.

Effektivt

Jag vaknade redan halv 10 imorse och självklart kände jag mig riktigt duktig. För att vara en helg under skolåret är det snarast ett mirakel. Jag hann till och med att städa lite och plugga.

Nu ikväll drog jag iväg till Lina för att träffa henne och Baoan. Jag kan nog konstatera att vi är lite (läs;mycket) speciella. Och nej, jag tror inte att någon skulle tro att vi är ens en gnutta normala. Men trots det så har jag två underbara vänner<3

Nu ska jag duscha och sen ta sällskap med min biologibok, väldigt roligt...


På sommaren är livet härligt, och mycket mindre stressat och komplicerat. Livet är bättre på sommaren helt enkelt! Kärlek till den.




Funderar

Satt nyss och funderade lite (låter djupt, inte sant?) och insåg att två olika fenomen som ofta (med väldigt få undantag) händer just på bio. Det gäller i alla fall för mig.

1. Drälla en massa popcorn överallt - Jo, oavsett hur försiktigt man äter tappar man praktiskt taget alltid de där små puffarna överallt. Speciellt på golvet eller i u-ringningen. Helt plötsligt har man ett helt förråd innanför tröjan. Kan ju tänkas vara bra (om de andra tar slut liksom) , men ganska överskattat ändå.

 2. Sätta i halsen - Var kan man tänkas sätta i halsen om inte ett ställe där en massa människor vistas. Som dessutom vill titta ostört på en film och inte alls är sugna på att bli störda av någon stackare som sitter och  hostar för att försöka andas. Speciellt jobbigt är det att vara den stackaren som faktiskt är upphovet till att alla tittar sig omkring för att kolla vad som låter. Nä, inte roligt! 

 

 


Biokväll - Bröderna Karlsson

Från att inte ha haft en aning om vad jag skulle hitta på idag hade jag helt plötsligt en bra lördag ändå. Först följde jag med familjen ut till morfar och mormor för lite tårtkalas och pratande. Alltid lika trevligt att besöka dem! Sedan följde bio ikväll med Emma. Filmen Bröderna Karlsson stod på ordningen.



En svensk komedi om två tvillinSätta i halsen -gbröder som möts via en boupptäckning. Deras liv slås samman, inte alltid på bådas villkor och en hel del problem och intriger uppstår. Speciellt med tanke på att den ena är en skötsam Stockholmsbo medan den andra är en otrogen lantbo från Norrland och de har minst sagt olika levnadssätt.

Inte så väldigt mycket komedi, men den var faktiskt ganska bra ändå. De delar som antagligen har gett filmen sin genre levde upp till sitt syfte och en del skratt.


Helg

Alla som hade sett She's the man hade rätt, filmen var sjukt rolig! Trots att jag var så trött att jag höll på att falla av stolen satt jag och småfnissade för mig själv mest hela tiden. Dessutom är filmen ganska sjuk också, det är ju inte väldigt troligt att de inte ens misstänker att Sebastian (Amanda Bynes) faktiskt är en tjej.
Men trots det:

4 av 5 toasters (Y)

Dagen till ära sov jag längre än vad jag har gjort på hela sommarlovet. Klockan tolv såg jag dagens ljus. Inte för att jag har några speciella planer för idag, så det spelar egentligen inte stor roll.


Jag och min vän mexicanen posar lite fint framför kameran. Är vi inte alltför söta tillsammans?

She's the man



Efter en ganska tung och jobbig start på skolåret bestämde jag mig för att ta det riktigt lugnt nu ikväll. Vilket menas lite godis och fredagsmys med en film. Eftersom jag på senaste tiden har hört en del om She's the man, och jag pinsamt nog inte har sett den än, får den förgylla min fredagskväll/natt


Fullspäckat

Nu när vi har kommit igång på riktigt är det konstaterat, jag kommer troligtvis inte att överleva 2:an. I annat fall kommer jag att sluta helt apatisk och sitta hemma och sitirra rakt fram. Jag vet faktiskt inte vilket jag föredrar... Det låter ju nästan lika lockande båda två faktiskt.

Ändå försöker jag samtidigt se allt från den ljusa sidan och inser att jag kanske bara behöver lite hjälp på traven, typ min klocka och loggbok. Utan min klocka känner jag mig exposed, lite naken sisådär. Inte för att den har så stor inverkan på skolarbetet i sig, den vill jag bara ha. Bara för att liksom. Utan loggbok klarar inte min hjärna att hålla reda på allting utan att det blir till en enda röra. Skönt att ha allt nerskrivet. Så att man verkligen ser vad man borde göra, som man ändå inte tar tag i och gör. Perfekt! :)


Jag vet inte vart jag hör till

Dagens/kvällens låt:

Rasmus Seebach - Natteravn


Sen för några dagar sen har den här låten spelats flitigt i min Spotifylista. Det är någonting som har fått mig att fastna för den. Om det så är danskan, nja, det låter vi vara osagt. Jag förstår nästan ingenting vad han sjunger om, men ändå är den så skön och absolut beroendeframkallande.

Utmaning - 6 saker ni inte visste om mig

Jag fick den här utmaningen under mitt lilla blogguppehåll, och nu är jag ju som sagt igång igen. Så jag tänkte passa på att göra den, bättre sent än aldrig! En utmaning är alltid en utmaning, och den kan man ju inte skippa.


Jag blev utmanad av Kajsa

Så här går det till:
- De som blir utmanade ska skriva sex sanningar om sig själva i sin blogg och samtidigt berätta om reglerna i spelet.
- När de genomfört utmaningen ska de välja sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort ska man skriva en kommentar åt dem för att låta dem veta att de är utmanade och ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex saker ni inte visste om mig:
1. Jag klarar inte av felstavning/uppenbara grammatikfel/särskrivning. Trots att jag är medveten om att jag själv skriver fel titt som tätt är det alltid lika irriterande att se. Speciellt när man gör det med mening. Det börjar klia i ögon, rinna i näsan och ger mig vad man kan kalla allmäna allergisymptom. Usch!
2. Jag har insett att jag är smileyskadad. Jag har nog inte genomfört en hel chatt utan smiley, någonsin! Människor måste tro att jag tvunget måste uttrycka mina känslor väldigt starkt när praktiskt taget alla meningar avslutas med en smiley.
3. Jag är värdelös på att hålla reda på alla mina saker. Speciellt när jag är bortrest eller om jag av någon anledning precis har städat (men annars med för den delen) Var är min tandborste? Jag hittar inte mitt linne! Var kan jag ha lagt USB-kabeln till kameran? Det där är frågor som yttras minst en gång per dag. Alla som har varit på läger med mig kan intyga detta, så som de har blivit utsatt för min röra i huvudet.
4. Jag dansar i mitt rum konstant. Det blir liksom förvandlat från ett ganska ostädat rum till en perfekt dansstudio. Allting ska dansas till, men bara här hemma förstås. Att dansa inför andra har inte riktigt varit min grej, och för mig själv är det ju alltid lättare att släppa loss.
5. Jag är lite nervös för att ta studenten, faktiskt. Jag har inte en aning om vad jag vill hitta på efteråt och att tänka på det gör mig bara stressad. Varför inte bara leva i nuet? Och inte behöva välja på ett tag till.
6. Jag älskar glass! Det är nog det underbaraste i livet, överhuvudtaget faktiskt. Det är ganska okomplicerat, men ack så gott. Jag skulle antagligen kunna leva på enbart glass. Stora glassar bestående av 7-8 kulor kastar jag i mig och är minst lika sugen på glass efteråt. Nej, jag tror jag är allvarligt skadad och behöver vård (för glassberoende, haha). Mitt beteende kan ju verka en aning sjukligt, men jag kan konstatera på att jag (absolut inte) är fullt normal.

Jag utmanar:
Louise
Pia

Angelica
Lowice
Carro



Fångarna på fortet

Missade första avsnittet igår, men eftersom jag var ute och motionerade (duktigt, jo jag vet). Sen kommer jag att missa det ikväll igen på grund av ett ledarmöte. Tanklös som jag är glömde jag dessutom att spela in det igår. Jag får absolut göra det ikväll istället!

Fångarna på fortet var ett av mina favoritprogram som liten (en åsikt som jag säkerligen delade med många andra). Hoppas den här säsongen är lika grym, för nu behövs det faktiskt lite roligare underhållningsprogram när jag har tröttnat på program som Idol och Körslaget. Lite för uttjatade för tillfället...

 

 


Första dagen avklarad

Första riktiga skoldagen är härmed avklarad. En biologilektion, och jag har insett att det här kommer att bli ett tufft år med fullt upp praktiskt taget hela tiden. Tvåan på gymnasiet kan möjligtvis vara det jobbigaste året någonsin!
 Ändå insåg jag på en powerwalk med Louise nu ikväll att jag är taggad på att göra ett riktigt bra år, och samtidigt umgås med vänner och ha kul. Ja, jag tror att det går, om man bara vill tillräckligt mycket! Därför tänker jag nu vara duktig och läsa lite biologi. För att starta upp det duktiga redan nu :)

I belive I can make it

Fotograf: Bao-shin Quach


Saknaden...

..efter sommarlovet är enormt. Det är otroligt kul att träffa alla igen, men ändå saknar jag redan friheten av att bestämma själv vad man vill göra. Speciellt när man får läxa i en kurs man inte har påbörjat än. En läxa som dessutom består av ett dokument om mål och grunder i biologi samt kemi med 34 frågor att besvara Nej, nu vill jag ha sommarlov igen!

Jag saknar:

Glass från smultronstället, Söderköping och mysdag på Öland med kusinen. Raggsockor och höga strumpor, väldigt passande mitt i sommaren..

Byrum sandvik, underbart!








Saturday Night

Lite marknad, lite kolla på Goodbye Mr Nilsson, lite promenad och munkar och till sist lite fyrverkerier vid strömmen blev det i Norrköping under kvällen.
Sedan fick film och tjejsnack avsluta kvällen hemma hos Evelina.
En väldigt trevlig kväll/natt om jag får säga det själv!

Självklart var jag tvungen att inhandla lite godis på marknaden. Traditionella kolor i olika smaker, fastnar i hela munnen men otroligt gott ändå.

Hallonsmaken är underbar! :)


Dessutom var det första gången jag såg Goodbye Mr Nilsson, ett lokalt band i Norrköping bestående av killar i min egen ålder. De var faktiskt riktigt grymma måste jag säga.

Goodbye Mr Nilsson - Cheer you up


Augustifesten

Just nu pågår Augustifesten i Norrköping, en vecka med massor av aktiviteter och trevliga människor ute. Dessutom är det marknad till och med 00.00 nu fredag och lördag. Så idag hade jag tänkt att åka ner dit och gå på stan en stund först och möjligtvis ta en fika. Sedan ska jag träffa Evelina och hitta på något skoj. Sover hos henne i natt :)

Jag gillar faktiskt att gå på marknad. Inte för att jag brukar handla speciellt mycket, men det är alltid härligt att gå och kika lite och kanske köpa en rem eller två :)

Bumpy ride

Det blev en ganska slapp fredagskväll efter lite marknad och friluftsdag i Norrköping. Passa på att vila lite innan allting kommer igång i skolan på rikigt.

Fick höra den här låten hemma hos Louise i onsdags, och nu är jag fast. Jag går runt och nynnar lite titt som tätt och den vill bara inte försvinna. Den är ju ganska bra ändå och ger lite av partykänslor! :)

Mohombi - Bumpy ride


Back to business

Skolstarten blev helt okej ändå, härligt att träffa alla vänner och klasskompisar igen. Om man tänker efter är det dessutom skönt att slippa den där nervositeten som kom när man började ettan.
Tänk! För ett helt år sedan vi satt där som nya ettor, tysta och aningen nervösa allihopa- Kanske för vilken klass man skulle hamna i, vilka lärarna var och hur man egentligen skulle trivas. En ny skola, en ny stad (för mig och en del andra likaså).

Ganska konstigt det där egentligen, att tiden går så fort och att livet förändras i en takt man knappt hinner med i. Men härligt ändå, för jag trivs verkligen på skolan med underbara vänner. Så det är nog bra ändå, att livet förändras alltså :)

Del av klassen efter vinsten i danstävlingen :)
En del av 2:1 (dåvarande 1:1) efter vinsten i danstävlingen på skolavslutningen! :) Ett nytt år i den , inte mig emot!



Första dagen enligt detta schema:  Upprop och lite information, sen var vi fria att göra vad vi ville. Några timmar på stan och sen lite Rix fm för min del. Synd att jag var tvungen att gå mitt i, innan de mest intressanta artisterna dykt upp. Annars en relativt bra konsert, ett plus för att det inte kostar ett öre att besöka den.


Aug. 19, 2010

Jag har funderat lite över natten och inser att jag faktiskt saknat skolan lite... Inte självaskolarbetet, men alla fina människor som jag aldrig hann träffa över lov. Hinna och hinna är väl en sak, men bor man i en annan stad måste man ju komma dit också.

Bara för att ha någonting att se fram emot i och med skolstarten alltså. Idag är det dessutom RIX FM-festival som jag tänkte stanna och titta på, så länge som tågtiderna tillåter vill säga. Men det ska bli roligt! :)



Färga hår

Tänkte bota min skolångest genom att fara iväg till Norrköping och träffa fina människor, men eftersom tågen går som de går och det blir svårt att hinna vara där tillräckligt länge (senaste går hem halv 9) fick planerna ändras. Mitt i städningen (som jag skjutit upp i åratal) smsade Louise och vi tog en promenad som slutade med att jag färgade hennes hår. 
Första gången faktiskt, och jag är stolt över att hon inte ser ut som.. Ja någonting hon inte borde se ut som!
Inte för att man skulle kunna misslyckas helt totalt med att färga den där utväxten, men ändå. Men med mina konstnärliga talanger vet man inte riktigt vad som skulle kunna ske.

(OBS: varning för internt skämt)
Louise och jag tänkte informera om att det är väldigt viktigt att betona vilken kroppsdel som ska sköljas med vatten om man får hårfärg i ögat.. FOTEN! Bara för att det är viktigt att konstatera en gång för alla liksom. (skämt åsido)

Öland 2010 - Jag saknar sommartiden på Öland! Tänk att jag tycker så mycket om att vara där.. Att ha sommarlov, bada, sola och ha det härligt :) Och imorn är det dags för verkligheten igen, bara sådär helt plötsligt...
Sandby - Öland




Skolstartsångest

Ångesten såhär sista dagen innan skolstarten smyger sig på... Sommarlovet -10 har gått så otroligt snabbt. Känns inte som mer än några veckor sen vi slutade skolan och hade ett långt och härligt sommarlov framför oss. Nu är allting slut och hur mycket man än ser tillbaka är det svårt att inse att tiden har gått så fort.
Någon som känner igen sig?

Anledningar till varför mitt sommarlov har gått så fort:

- Jag har varit bortrest nästan halva lovet
- Vädret har varit ovanligt bra (inget regn på flera veckor är ganska uppenbart en förbättring från tidigare år)
- De första veckorna spenderades med arbete på kyrkogården
- Jag har haft otroligt kul med mina härliga vänner
- Sommarlovet-10 har varit det absolut bästa på flera år!


Alvesjöbodarna, Öland, i somras :)




Picknick - inomhus

Dagen till ära hade Lina, jag och Baoan bestämt oss för att ha en mysig picknick. Självklart ska det gå från att solen nästan tittar fram till spöregn. Så planerna på Linas sista lediga dag blev istället lite mys inomhus och bland annat Ice Age 3. En film med otroligt rolig humor.
- Klockren rakt igenom skulle man kunna säga!
- Jakten på ekollonet, Sid som mamma och en gravid mammut gjorde allt!

Så mysigt blev det ändå och dessutom ganska underhållande när vinnaren i ett spel liknande "land och hav" var den som bedömde "parkbänksbil" som ett färdmedel. (ni vet när man får en bokstav och ska klura ut ord i olika kategorier) Det märks att humorn och smartheten är på topp sisådär innan skolstarten i alla falll!

Nu ska jag gå och lägga mig och sova (självklart alldeles för sent) efter en fin nästa sista dan på sommarlovet.

Ska också tillägga att mina vänner är underbara! :)

Dagens låt (med lite inspiration från Lina)
Fools Garden - Lemon tree


Gröna Lund

Det blev ingen uppdatering från grönan igår, men jag kan konstatera att jag hade en riktigt lyckad dag Först blev det lite shopping inne i city. Jag på en desperat jakt efter jeans hittade ett par mellanblå i snygg modell på Zara för ynka 279 kr. Sedan ett realinne på cubus för 29 kronor. Så jag är nöjd.

En dag som den när många börjar skolan kan man inte förvänta sig mycket folk på grönan. Smart tänkte vi! Men det var många andra som kanske tänkt samma otroligt smarta tanke. Fullt med folk och kö överallt. Trots det hann jag åka insane två gånger och även om jag har en otrolig höjdskräck vågade jag mig på att åka fritt fall. Roligt, men ack så läskigt! ;)

Dock en alldeles bra dag :)


Time to go to bed

Här sitter en ganska trött tjej. Nästan så trött att orden på skärmen suddar ihop sig till en enda röra. Konstigt nog trots att jag inte gjort mycket mer än att slappa idag. Antar att tröttheten sen kalmarlägret och Öland kommer nu i efterhand. Kan ju vara bra det också, för jag måste faktiskt lägga mig snart om jag ska orka upp alls.

Imorgon är en Stockholmsdag inplanerad med Emma. Shopping och Gröna Lund. Så hoppas på en underbar dag! (och att jag kommer upp ur sängen)


Ett år sedan sen jag besökte Gröna Lund förra gången, och nu är jag galet sugen på att åka INSANE och alla attraktioner igen!

Puss


Muffinsbak

Mitt på eftermiddagen fick jag ett ryck och strax därefter var jag i full gång med att baka vad man skulle kunna kalla "kladdkakemuffins".. Eftersom det är både enkelt och nästan obeskrivligt gott  blev det en liten uppmuntring på en annars ganska seg dag för lillebror och mig.


Muffins toppade med vispad grädde och jordgubbar, Lovely!


Av någon underlig anledning blir jag alltid så sugen på att dansa och sjunga (med min absolut falska röst). Dagen till ära fick låten med Melanie Fiona gå på repeat medan jag försökte kasta ihop en muffinssmet. Härlig låt dessutom! (Synd dock att den ska behöva förstöras av min inte alltför ljuva stämma)

Melanie Fiona - Monday morning


Sunes sommar

Lite mulet väder, ändrade planer och här landade jag. Vid datorn och kollar på Sunes Sommar. Jag tänkte ta igen de där slappardagarna som inte har existerat. Sunes sommar är så himla härlig dessutom, så klockren humor. Precis i min smak!

Senare tänkte jag ta tag i uppackningen av mina kläder, som jag ännu inte tagit tag i. Men det är ju så himla tråkigt. Det är så härligt att åka bort, och när man sen kommer hem måste man ta tag i en massa jobbigt arbete... Någon som känner igen sig?

Först och främst måste jag se klart filmen, och trots att jag sett den miljoner gånger får den mig ändå att skratta lika mycket varje gång. Helt underbart!
 
Ett lite underhållande klipp från filmen: Enjoy!


let's give it a try

Sommarlovet kändes som ett perfekt tillfälle att ha tid med bloggen, i alla fall om det skulle blivit som planerat. Istället blev det en helt oförberedd bloggpaus, på över 6 veckor... Nu ska jag i alla fall ge det ett försök igen

De senaste fyra veckorna har jag tillbringat hemifrån. Tre och en halv vecka på Öland i farfar och farmors stuga. Vilket också är detsamma som att inte ha tillgång till internet. Sen blev det en direktbuss till Kalmar för fyra dagars träningsläger :) Som dessutom blev väldigt lyckade!

Nu när jag sammanställer sommarlovet inser jag att jag faktiskt bara har haft en dag då jag har suttit hemma och slappat hela dagen. Inte mycket vila, men ett otroligt bra sommarlov. Mestadels sol, bad och vänner, men även en hel del roliga utflyckter. Det är så jag vill ha det :)

Hoppas alla har det bra, och att er sommar har varit underbar!

Puss
/Sara

RSS 2.0