Snabba Cash

Här kommer en liten sammanfattning av filmen jag såg igår...

Handlar om JW som egentligen är en lantkille men har flyttat till storstaden. Han pluggar på handels och visar sig vara en brat bland sina vänner. För att finansiera sina fester bland sina vänner kör han svarttaxi. När han möter sin kärlek i den övre klassen och samtidigt dras in i ett stort kriminellt uppdrag står allt på sin spets. Är det verkligen värt att göra det, bara för att tjäna Snabba cash?

Jag måste säga att filmen var relativt bra. Skådespelaren som spelar JW spelar även i Johan Falk filmerna som är riktigt bra spelar en fenomenal insats. Det är så otroligt lätt att känna med honom och vilja att han ska ta de kloka besluten.
Samtdigt var filmen lite långtråkig vissa gånger, även om det händer saker, men inte tillräckligt tilldragande. Den visar också hur kall den undre världen är, hur beslut helt påverkas av pengar och sitt eget nöje. Men också hur svårt det är att vilja passa in, men aldrig lyckas.

Jag tycker i alla fall att filmen var värd att se, även om den inte var den allra bästa. En helt okej biofilm att fördriva en kväll med :) En extra chans att äta biopopcorn kanske?

Puss
/Sara

 --> Någon åsikt?


Pengar försvinner så lätt!

Speciellt när det finns massor man verkligen vill ha är det svårt att låta bli. Det är ju så svårt att sortera vad som är viktigast. Menmen, pengar är till för att användas, och vem kan motstå nya saker?

Jag tog med Emma för en shoppingtur i Norrköping idag, vi som shoppar så bra tillsammans. Det blir alltid bra inköp tillsammans med henne, plus att vi verkligen har kul tillsammans.

För min del blev det idag ett par ljusa jeans och en rödrutig skjorta, båda från Gina Tricot. Även om det inte var så mycket är jag trots allti riktigt nöjd över dagen ;D

Nu inser jag att jag har tillbringat hela helgen med att göra roliga saker istället för det som också måste göras, men det gör inget. Sådana här helger gör mig lycklig, och lycka är viktigast av allt!

Pussar
/Sara

BIO

Det har blivit en hel del bio på sista tiden. Bara den senaste månaden har jag varit på bio tre gånger, alla gånger tillsammans med Emma ;D Den sista i raden blev Snabba cash nu ikväll. Sen har vi sett Avatar 3D och Har ni hört ryktet om Morgans?. Känns nästan som att jag börjar bli stamkund, utan mig överlever den stackars biografen inte. Nä, nu ska vi inte överdriva, men det är faktiskt så att jag blivit något av ett biofreak ;P Tro det eller ej!

Av de filmer vi sett måste jag nog utse den sistnämnda som den sämsta av dem, även om den inte är dålig på något vis. Det är bara att de andra är otroligt bra! Samma skådespelare som i Johan falk var det i alla fall, börjar nästan bli ett fan av honom. Eller i alla fall hans rollfigurer, vilket nästan är samma sak. Det känns alltid som att han kämpar för det goda, men hamnar i trubbel ändå.

Idag blev det också i alla fall officiellt bestämt att vi tar en liten shoppingtur till Norrköööping imorn. Ett par jeans ska inhandlas för min del och sen får vi se.

Uppdaterar mer imorgon och lovar att denna gång faktiskt ge en längre recension av filmen :P

Godnatt <3
/Sara


Nyvaken

Vaknade vid kvart över 9 idag vilket gör att jag känner att jag är på väg in i de goda vanorna. Wooho!
 Har däremot inga speciella planer för dagen, men sitter och funderar på om jag ska baka lite.

Vad vet jag inte, men oavsett sort ska man observera att jag inte är sugen på att äta bakverken sen, bara b a k a dem. Det måste ha blivit något fel på mig, som faktiskt kan motstå socker för det mesta. Jag menar, jag har alltid varit en gottegris, även om jag ändå har föredragit frukt framför godis. Det är ju ändå bra, hälsosamt och så :P


Ha i alla fall en fortsatt bra lördag!

Puss
/Sara (som nu bestämt sig för att baka)

Solsidan

Har precis kollat in första avsnittet av Solsidan, en svensk komedi som utspelar sig i Saltsjöbaden, Stockholm. På något sätt liknar den SvenssonSvensson, en serie som jag verkligen älskar. Den är verkligen rolig och underhållande, fast på ett enkelt sätt. Den här kanske inte har samma kvaliteter, jag menar.. Det finns ingen Gustav Svensson ;)

Denna serie handlar än så länge mest om familjekonflikter, TVÅ överbeskyddande mammor och en son som har problem att välja mellan sin fru och mamma. Ett bra koncept kanske?

Vi får väl se hur det blir, jag tycker i alla fall att det var en okej öppning, det kanske leder till något mer?

Annars måste jag påpeka att jag själv faktiskt var med naturklasserna i Saltsjöbaden i höstas, precis vid skolstarten. Ett ganska mysigt ställe faktiskt, men med en hel del lyxiga villor och en ganska sunkig mataffär xP<--- Succé eller inte? Antar att det bara är att vänta och se ;)


Puss
/Sara

Kan man annat än älska SJ?

Ja, om någon inte förstod min ironi så kan jag säga att man kan bli något galen på dem ibland. Skulle åkt hem halv 4 idag, bara för att hinna träna lite som jag faktiskt ville. Men väl nere vid resecentrum ser jag att tåget är en halvtimme försenat. Så istället gick jag ner på stan för att träffa Adam och Johan. Vi fikade en kort stund och pratade lite. Något roligt som händer i alla fall ;)

Det konstiga med tågen är att vi bor i Sverige, men så fort det kommer snö (väldigt konstigt eftersom det snöar här på vintern) så fungerar ingenting. Till viss del borde väl tågen vara anpassade till klimatet här också?

Nu är det i alla fall fredag som jag hoppas att ingen har missat och när man väl är hemma blir det lite fredagsmys. Let's dance vid 8 och sen antagligen någon film senare.

Puss
/Sara (som I N T E gillar SJ vid det här laget)

Sjukling

Usch alltså, förkylningen blir bara värre! Jag som verkligen ville träna imorgon. Visst kan jag träna, men gissa om jag kommer vara totalt slutkörd efteråt och bara göra det hela värre? Som vanligt alltså på grund av att jag aldrig kan ge mig och  istället lägga mig och vila eller nåt..
Men har man bestämt sig och faktiskt velat i flera dagar finns det ingenting som stoppar en, inte mig i alla fall. Ska jag träna så ska jag!

Synd på Jennifer som gått och blivit sjuk med feber och allt nu också, krya på dig <3 :)


Puss
/Sara


Dans ;)

Åkte som sagt skridskor med Baoan på förmiddagen, rätt kul faktiskt.. Det blev en hel del snygga kort tagna, några kanske kommer upp här senare ;)

På eftermiddagen efter skolan valde jag att stanna kvar i Norrköping för att vara lite med Jennifer och sen följa med och prova på modern - fridans. Jag måste medge att jag var väldigt skeptisk från början och lite nervös också, men väl där insåg jag att det faktiskt var riktigt roligt. Blev väldigt förvånad eftersom jag faktiskt trodde att jag skulle känna mig helt bortkommen och vilja gå därifrån, men icke.
  
Senare såg jag däremot att det krockar med gymnastiken på onsdagar, och det glada försvann... Jag blev ju riktigt sugen på att fortsätta!
Men jag kan ändå konstatera att jag hade en rolig eftermiddag och kväll, vilket alltid är lite att glädjas åt.

Puss
/Sara



Jag kan ju önska att jag såg såhär proffsig ut, men man kan ju alltid drömma ;)


Godmorgon världen!

Tidig morgon = trött tjej. I vanliga fall räcker det att vakna kl 9 för min del, men idag ska jag och Baoan ta en skridskotur innan jag tar tåget till skolan. Vilket leder till att klockan fick ringa kl.6 ist.

En skoluppgift är det i alla fall som ska genomföras. Jag måste ändå erkänna att jag GILLAR att åka skridskor, så det blir nog inte så tokigt ändå ;) Hoppas inte på några plattfall!

Puss
/Sara


Tv-time

Dammråttorna är besegrade! Det känns ju skönt när man väl tagit tag i det, däremot blev det ingen film tidigare idag. Tur att Johan Falk  börjar snart som jag tänkte kolla på. Självklart är det så typiskt att det går tre filmer som verkar bra, på samma tid! Två komedier på 3:an och Kanal 5 och sen Johan Falk- National target (tredje filmen i serien) som är obligatoriskt ;)

Det där med samma filmer vid samma tidpunkt i alla fall riktigt störande efersom vi bara kan spela in max två
program, men då kan man inte kolla på ett tredje. Varför är alla bra filmer samtidigt kan man ju undra!?
Usch så irriterande det är ändå!

Får väl överleva denna helg, jag vet ju i alla fall att jag verkligen måste se Johan Falk som är något jag inte upptäckte förän de började visa filmerna på 4:an. Om jag ska vara ärlig hade jag på något konstigt sätt fått för mig att det var några överdrivna actionkomedier. Främst för att han som spelar ledaren för GSI är komiker och får mig att förknippa även det här med en komedi. Tänk så fel man kan ha! :P

Ni som inte har sett filmerna rekommenderar jag att titta kl. 21 på 4:an ikväll!

Puss
/Sara


städa?

 Nu känns det vekrligen som om mitt rum behöver städas, jag förstår verkligen inte hur allting blir så stökigt och dammigt så fort. Det handlar ju absolut inte om att jag inte orkar ta tag i det och hålla ordning hela tiden!? Jag måste kanske vara otroligt slarvig, men det är ju så tråkigt...

Egentligen har jag bara lust att pallra mig iväg för att hyra "Sommaren med Göran" och ha en myssöndag. Den verkar ju otroligt bra och jag kan lova att jag föredrar den framför städningen. Kanske hinner jag både och, det vill säga om jag tar tag i jakten på dammråttor. Jag ska... snart! ;)

Dags att akta er dammråttor!Dags att fly dammråttor!

/Sara

 


Vaken

Vaknade halv 10 idag och gick upp frivilligt, vilket måste vara rekord sen innan jullovet! Träningen igår gör sig lite påmind och känslan av att jag håller på att bli sjuk finns här just nu. Inte bra, inte bra alls! Det är liksom inte min grej att vara sjuk och missa allt man måste och vill göra. Hoppas det inte blir något av det i alla fall!

/Sara

Freedag :D

Äntligen fredag! Efter en vecka med fullt upp nästan hela tiden, vilket också har lett till en hel del dagar utan inlägg...

Idag tog jag mig tid att träna lite gymnastik i alla fall, vilket ofta känns lite segt på fredagar. Dagen till ära tränade jag riktigt ordentligt och kan vänta mig en rejäl träningsverk imorgon. Lisa och jag hittade på en egen liten station för att köra lite fler flickisar som faktiskt var riktigt rolig  :) Det är egentligen såna här träningar jag gillar som bäst, då man faktiskt tar ut sig själv och känner att den varit till nytta. Dags att tagga till för en lyckad vår nu alltså! ;)

Kvällen har jag tillägnat än så länge genom att kolla på let's dance, vilket är lite underhållande i alla fall. Däremot är det svårt att bedämma själv eftersom man inte ser alla "fotbladsfel" och allt annat som anses alldeles för komplicerat i mina ögon. Tur att juryn kan sitt!

Ha en bra fredag<3

Puss
Sara

Segt internet

Ja, så var det faktiskt. Internet fungerade knappt alls igår vilket är anledning till att det inte blev något inlägg om filmen jag såg på bio i lördags eller annat heller för den delen. Det får jag skriva in senare, om jag har tid vill säga.

Jag märkte i alla fall igår hur bunden man är till internet egentligen. Dagen var menad att spendera hemma för att slappa och göra lite nytta. Då internet inte fungerade blev jag evigt rastlös och hade ingen aning om vad jag skulle hitta på. Kanske lite beroende?
    Tv kan man kolla på ett tag, man kan städa och fixa lite eller läsa något. Ändå räcker det bara ett tag, sen sitter man vid datorn igen. Där finns musik, kontakter och alltid något att kolla på.
Känns verkligen som att det gör att jag ägnar en stor del av livet till att vara ute på internet och utan det är man nästan helt borta. Speciellt en sådan dag, en dag då man egentligen bara är.

Puss
/Sara

Dåligt bloggande på sistonde

Ja, som sagt har det ju blivit lite skralt med inlägg på sistonde, om det skulle vara intressant. Jag kan skylla på lite skoltrötthet iaf.

Just nu är det iaf långhelg eftersom vi hade kompledigt för öppet hus igår. Gårdagen tillbringades i Norrköping och Linköping tillsammans med morfar och mormor. Känns som att jag är skyldig dem lite sällskap, även det har det blivit dåligt av på sista tiden.

Idag träffade jag Emma. För en gångs skull var vi nästan i tid till tiden vi skulle mötas, vilket inte händer speciellt ofta. Nej, det är faktiskt så. Varken hon eller jag kan hålla tider (även om jag har förbättrats). Däremot kan jag upplysa er om att det går att förändra ett hopplöst fall. Jag menar, förra året var jag sen varje dag och nu är jag nästan duktig på att hinna i tid. Eller något sånt...

För att återgå till dagen så tillbringade vi  några timmar på stan och sen några timmar hemma hos henne. På kvällen såg vi "Har ni hört ryktet om Morgans?". En riktigt bra film, kommer kanske något av en recension imorgon.

Puss
/Sara

Lyckad dag? eller?

Andra dagen i skolan idag, kändes rent ut av jobbigt. Kl 05.25 ringde klockan och jag var tvungen att gå upp efter ca 5 timmars sömn. Kvart i sju fick gå till tågstationen, vilket är väldigt mysigt den tiden på dygnet? Väl i skolan inser jag att vi har ett seminarium man skulle ha läst en massa sidor till och som är betygsgrundande. Självklart har jag inte gjort det, mest av lathet faktiskt. Trodde ju inte det skulle bli så viktigt :P

 Måste däremot påpeka att läraren aldrig heller sa vilka sidor vi skulle läsa. Jag är ju helt förvirrad.

Skolan slutade 11 och på eftermiddagen var jag kar hos Jennifer och fixade lite powerpoint :)  På väg hem är 4-tåget inställt och halv 5-tåget är försenat. Känns verkligen som min dag har blivit lyckad!

Hoppas på lite bättre morgondag!

Puss
/Sara


Last day of freedom

Usch! Jag vill verkligen inte börja skolan igen!

Rättare sagt orkar jag inte. Man hinner bli så slö, bara på några få veckor. Ett biverkning av all julmat och julgodis kanske? ^^
Självklart ska det bli kul att träffa alla igen. Skolarbetet däremot, det är absolut inget jag saknar. Jag kan gissa att vi har MINST lika mycket att göra den här terminen. Blir trött av bara tanken! Dessutom har jag redovisning,
f ö r s t a   d a g e n!

Nu tänkte jag passa på att njuta av de sista timmarna i frihet genom att se på tv. Tror att Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser börjar 21.00. Jag har bara hört en massa positiva kommentarer om den och den verkar faktiskt vara riktigt bra. Så ska i alla fall jag förgylla min kväll, kanske till och med unnar mig lite popcorn?
Som tröst för vad som väntar alltså ;)

Puss
/Sara


Allt möjligt

Idag har det inte hänt så mycket. Hade som mål att gå upp vid halv 9, vilket självklart gick helt åt pipan. Klockan 11 pallrade jag mig till slut upp och gjorde mig i ordning. Hur ska det gå med skolan sen alltså?

På eftermiddagen tog jag en promenad och åkte ner till Intersport för att köpa skidbyxor. Typiskt att de bara fanns i stl. 34 eller 40 (eller större). Storlekarna därimellan finns aldrig! Kanske för att det är något av genomsnitt av storlekar, men det är så typiskt att upptäcka att alla andra finns utom den storleken man faktiskt ska ha.

Dessutom har jag blivit helt besatt av den här låten; Linda Sundblad - Let's dance, ni vet den här som är just på reklamen för let's dance. Reklamen i sig ser faktiskt rätt proffsig ut och låten är grymt bra, ännu en anledning för dom som inte kollar att upptäcka på let's dance kanske?

Nog bloggat om dagen, nu tänker jag ta en tidig dusch för att ha lite filmmys senare ;)

Puss
/Sara

Typ otroligt roligt ;)

Kom nyss hem från att ha spenderat nästan hela dagen hos Emma. Vi såg på "Min stora feta grekiska semester", en film som verkligen passar vår (lite udda ibland kanske) humor perfekt. Det är i alla fall en riktigt bra film som jag kan rekommendera. Resten av dagen gjorde vi lite allt möjligt.

Jag har iaf nästan konstaterat att vi inte skulle platsa i let's dance, jag på grund av min brist på taktkänsla och Emma som har en förmåga att bli yr för ingenting. Nä, det skulle nog inte gå så bra alltså ;)
En riktigt bra dag har det varit iaf!

Dagens bästa: "Hm.. ett samiskt organ.. Kan det vara fötter, eller kanske lungor?" xD


Puss
/Sara


Filmdag

Har sett på film med Baoan idag, "Vicky Christina Barcelona" hette den. En film om två tjejer (Vicky & Christina) som åker till Barcelona för att tillbringa sommaren där. Även om de båda har helt olika syn på kärlek faller de för samma kille, en charmig konstnär vid namn Juan nyss har skiljt sig fårn en minst sagt dramatisk fru.

Det var väl handlingen i korthet, och jag kan säga att filmen var helt ok, men med popcorn och riktigt trevligt sällskap blir det bra ändå :D


5 Januari 2010

Vaknade 11 idag också, det har verkligen blivit som en dålig vana. Förut hade jag uppfattningen om att ifall man går upp efter 10 blir hela dagen lite konstig. Kanske kan det bero på att jag går och lägger mig runt 1 eller senare justnu.
Usch, tänk så jobbigt det kommer bli när skolan kommer igång igen! Då gäller det att vakna halv 6 istället. Just nu känns den tanken väldigt avlägsen i alla fall.

Annars har jag rensat min garderob idag, kändes verkligen nödvändigt då jag hittade kläder som är minst 3 storlekar för små! Sedan passade jag på att baka lite chokladbollar och lite kola, mums!

Tänk att det knappt är en vecka till lovet är slut, och ändå känns det inte som jag har gjort så jättemycket. Ska försöka träffa lite vänner nu de sista dagarna som man inte hinner träffa så mycket annars. Sen måste jag försöka ta tag i pluggandet, som jag också bara skjuter framför mig. Ännu en dålig vana.

Äsch! När skolan börjar är jag back on track igen och är riktigt effektiv! Eller, det är i alla fall jag jag inbillar mig.

/Sara

Stockholm :D

Åkte till Stockholm med Emma i förmiddags för en heldag med shopping och annat roligt. Kan inte säga annat än att dagen blev lyckad. Jag shoppade lite också, bland annat ett spetslinne från Manhattan för 59kr, det bästa köpet om jag får säga det själv. Annars blev det lite smått och gott. Självklart blev det också mycket skratt och prat, som vanligt med mig och Emma alltså ;)

Kan bara konstatera att det har varit en jätterolig dag! Det måste vi göra om Emma!

Puss
/Sara


Lata dagar

De här sista dagarna har jag inte ägnat mig åt så mycket. Det har mest blivit en massa film, tv-serier och allmänt slappande. Någonting som man faktiskt kan ägna lovdagarna åt, utan att få dåligt samvete. Men ändå har jag delade meningar om det. 
Det känns som att jag borde uttnyttja lovet fullt ut, göra en massa saker som jag inte hinner med under skolveckorna. Samtidigt har jag nästan aldrig tid att vila heller, att bara göra ingenting. Det är som en gåva det också, nästan lika mycket som lov. Tid för sig själv att göra ingenting, bara sådär någon gång ibland.

Den här sista veckan ska jag i alla fall försöka göra något mer roligt än att bara slappa.
 Imorgon blir det en massa shopping med Emma i vår kära huvudstad. Hoppas på en rolig och trevlig dag! :D

Puss
/Sara

Meningslöst

Idag är det faktiskt okej att bara vara hela dagen!
Mjukiskläder, en skön filt och en bra film är sådant som passar perfekt. Så har i alla fall jag tillbringat dagen, ingen nytta är gjord över huvudtaget. Men man skulle ju kunna skylla på att man vilar idag för att vara på topp resten av året, eller nåt...  

Resten av kvällen ska också ägnas åt mys, senare framför en deckare på tv. Då borde man vara på topp i morgon igen och kan utnyttja lovet fullt ut, eller bara ha en extra meningslös dag :)


Puss
/Sara


År 2009

En lista som kan sammanfatta hela 2009:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, antagligen. Det är däremot inget jag kommer på just nu.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Haha, nej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tur är väl det,

5. Vilka länder besökte du? Har enbart varit hemma i Sverige.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ja, det finns massor.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Hm... inget speciellt tror jag. Kanske skolavslutningen i 9:an ...


8. Vad var din största framgång 2009? Oj, tror inte jag har någon... Skolan gick väl rätt bra

9. Största misstaget? Massor

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej..


11. Bästa köpet? Något klädesplagg antagligen :)

12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder antar jag...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, myket glad

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lady Gaga, Fuck you - Lily Allen & Fairytale - Alexander Rybak

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Chansat och tagit risker.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt så mycket

18. Hur tillbringar du julen? Med familjen & morfar och mormor.

19. Blev du kär i år? Jo, det skulle man kunna säga..

20. Favoritprogram på TV? Desperate housewifes & Grey's Anatomy

21. Bästa boken du läste i år? OJ, det finns många... Breaking Dawn (Twilight) & My sisters keeper (Jodi Picoult) är några av favoriterna.

22. Största musikaliska upptäckten?
Bra fråga, har ingen aning.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig inget speciellt. Däremot fick jag mest pengar, en klocka, ett par vantar och en film.

25. Något du önskade dig men inte fick? Systemkamera...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Var i skolan och gick och fikade efter tillsammans med en kompis :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, massor

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Blandad

29. Vad fick dig att må bra? Vännerna ;)

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Taylor Lautner

31. Vem saknade du? Människor sen jag var mindre ;(

32. De bästa nya människorna du träffade? Den nya klassen, helt klart!

Nytt år - nya möjligheter

Ja, nu är det alltså 2010. Ett nytt år med massor av nya möjligheter, chanser och upplevelser. Självklart hoppas jag på att det blir det bästa året någonsin, och om jag uppfyller mina mål är det egentligen bara ett faktum.

Jag tror faktiskt att det här kan bli en underbart år att uppleva och skapa nya minnen med vänner och andra nära & kära. Bloggen kommer vara en del av det nya året där jag kommer skriva om saker som händer och annat som jag anser intressant :)

Så jag kan väl säga att det här är ett öppningsinlägg för 2010 - 10-talet som jag hoppas motsvarar mina förväntningar och drömmar!


Gott nytt år allihopa! <3

Puss
/Sara

RSS 2.0