Vintertid

Vaknade för en halvtimme sen och eftersom jag litade på min väckarklocka trodde jag att klockan var kvart över 11. Första tanken var att jag vaknade vid lunchtid ännu en dag. Andra tanken (några sekunder senare, när jag vaknat till lite) var att nu är det ju vintertid. Usch, sånt där är bara krångligt enligt min mening. Men en timmes extra sömn är ju inget man tackar nej till.




Äntligen lov!

Usch vad jag har varit oeffektiv till max här. Under hela veckan har jag pendlat mellan att känna mig helt död till att nästa dag känna att allt är helt okej igen. En himla huvudvärk hela veckan, troligtvis feber i måndags och bara en massa trötthet. Skönt att säga i alla fall, att nu är det officiellt lov!

Första kvällen börjar dock lite segt. Var lite taggad på att gå på Halloweenfest (kunskapsfest)ikväll. Dock var jag tydligen ute lite sent när jag hade bestämt mig, och i måndags var biljetterna redan slutsålda. Från att de började säljas förra torsdagen. Så ingen halloweenfest för min del, och i brist på andra planer blir det en slapparkväll hemma. Vilket jag antar är det bästa, så kanske jag känner mig helt fit for fight imorn när jag vaknar. Sprudlande glad av lov!


Ibland blir det inte som man önskar

Tyvärr gick  tävlingen inte så bra som jag hade förväntat mig. En 12;e plats i matta och en 11:e plats i hopp. En skada på förträningen tyvärr, men det är inte mycket att göra åt. Synd om Julia och hennes stackars knä bara. Krya på ditt knä nu Julia så är du igång igen om några veckor! :)

Väl under tävlingen skedde en del missar som ledde till det inte alltför bra resultatet. Trots det, är jag faktiskt (som många säkerligen inte tror) innerst inne ganska stolt över mitt lag ändå. För jag vet att vi är grymma egentligen!


Jag går under snart

Jag tror jag går under snart. Jag är så himla nervös, och höll precis på att hoppa in i duschen igen. Ända tills jag insåg att jag faktiskt duschade klockan 5.  Jag behöver helt enkelt något tidsfördriv i en timme tills Juno börjar.

Det är väl bara att sätta igång att platta håret antar jag, så slipper jag det imorgon bitti.Förhoppningsvis hittar jag något viktigare att göra. Annars finns risken att jag sliter sönder mitt hår. Nä, det här låter ju lite sjukt. Jag får ta mig samman snart alltså!

Mini-ut tävling

Barnen tävlade i förmiddags, och de gjorde en bra tävling. 11 plats i båda grenarna av 26 respektive 27 lag på deras första mini-ut tävling! :)

Det blev en förmiddag med full fart hela tiden och även en massa väntan (som också resulterade i full fart). Den mest yttrade frågan idag måste vara - Är det vår tur snart?

Roligt har det varit i alla fall, trots att nervositeten låg på topp hela tiden. Och lika illa blir det nog imorgon när jag själv ska tävla. Innan dess ska jag försöka räkna ikapp några mattetal. Det har nog aldrig hänt att jag har pluggat på en lördag tidigare, om inte något enstaka undantagsfall. Och jag förstår varför, det är ju inte den bästa underhållningen direkt. Men det är så det är bestämt - plugg och tävling i helgen!



Tävlingsnerver

Jag sitter och laddar för en fullspäckad tävlingshelg. Imorgon förmiddag tävlar minitruppen och på söndag blir det tävling för egen del.

Extremt mycket tävlingsnerver är vad jag består av, men det är så det ska vara också!


Perfekta plugglåtar

Som jag säkerligen har nämnt alldeles för många gånger ligger jag alldeles för mycket efter i matten, och vi som har projektprov på tisdag. Dagen till ära plockade jag upp den dumma boken och gjorde några tal i alla fall. Tillsammans med en satsumas och lite musik gick det faktiskt framåt en del.

Jag antar att framgången delvis kan bero på att de här låtarna spelades på repeat praktiskt taget hela tiden. Slutsatsen är att jag behöver en frukt och en sorts musik som får igång min hjärna från det vanliga tillståndet i viloläge (jag är alldeles för lat för annat) till att faktiskt arbeta lite.
Musiken får inte gå för snabbt, just för att jag blir hyper och hellre skuttar runt i rummet (förvånande?). Är musiken alldeles för lååångsam finns det en ganska stor risk att jag somnar pladask i matteboken istället, haha. Det är risker ju man helst inte vill ta, och det är där perfekta plugglåtar kommer in.

Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan


Jasper Forks - River flows in you


Äsch, det ordnar sig

Sitter och kollar på lite klipp från träningslägret i Kalmar. Jag saknar det något så otroligt! Visst tränade jag idag också, men den träningen kändes  ganska värdelös för min del faktiskt. Ingenting blev rätt, jag var trött och hungrig. Men det är väl så det ska kännas så nära inpå tävling. Vi får tagga till tills på fredag istället :)


Sändningsfel

Mitt i Desperate Housewives började det regna, och vid ett plötsligt regnfall slutar sändningen till Kanal5 och tv3 att fungera. Det var nog inte alls det jag behövde, och om jag hade varit lite piggare hade tv:n säkerligen legat i riskzonen för att blivit sparkad på. Så himla typiskt dessutom, när det är vad jag går och längtar efter hela tisdagarna. Och det är faktiskt den enda serie som jag för tillfälle följer.Vilket visar att jag har ett såå intressant liv också ;)

Kanske borde jag fortsätta att plugga till morgondagens biologiprov. Det känns som att det är närmare tusen sidor som vi har prov på, och samtidigt har vi en redovisning i franska, ett grammatikprov i engelska och en kemilabb under morgondagen. Det låter väl härligt, inte sant? 

 

 


Satsumas VS Clementin

Satsumas måste vara en av de absolut godaste frukterna på hösten. Så syrlig och uppfriskande. Däremot verkar många tro att när man nämner satsumas är det samma sak som clementin. Men icke!  Det är är liksom som att be om ett äpple och få ett päron. Ganska så sorligt! Nej, här gäller det att veta de livsnödvändiga skillnaderna.

En satsumas är gul- ljust orange i färgen med tunnt skal. Den smakar syrligt/en aning surt och är ofta relativt liten.

En clementin är snarare orange i färgen med tjockare skal. Den smakar oftast mycket sötare och kan vara riktigt liten, men också ungefär lika stor som en apelsin.

Så nu vet ni, om ni  nu ville veta från början vill säga :) Otroligt gott är det i vilket fall som helst.


Så störande

Jag hade inte en tanke på när jag lugnt sprang runt i morse att jag först och främst skulle behöva cykla som en galning för att hinna med tåget. När dörrarna skulle stängas om en minut smet jag in genom dörren andfådd till max. I såna där situationer ångrar man lite smått att man inte har varit ute och sprungit och fått lite kondition på köpet. Men jag hann ju med i alla fall. Det skulle varit lite smått surt att inse att man får vänta 2 timmar på nästa.

Väl framme i skolan stendog min mobil och jag insåg vad jag borde ha gjort igår, att jag inte hade laddat den sen i fredags. Inte för att jag är beroende av mobilen, men det är faktiskt störande att veta att folk vill få tag på en, men inte kommer att lyckas. När jag satte i laddaren här hemma såg jag att jag hade 6 olästa sms som var lite mer inaktuella vid den tidpunkten om man säger så.

Nä, nu har jag tagit ut lite av mina störningsmoment idag. Känns skönt faktiskt! Kanske kan lära mig en läxa av det här, att vakna i tid! 


Where do you have your Juliet now?

Det här måste ha varit en av mina absoluta favoritlåtar efter att filmen Eva & Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko släpptes 2001. Låten framkallar en massa minnen, från ett konstant tittande på den där filmen. Och även de andra filmerna om Eva & Adam.

Så bra filmer och böcker, någonting man förhoppningsvis alltid kommer
att förknippa med sig själv som liten. Inte för att jag skulle ha så mycket emot att kolla på filmerna igen nu, kanske till och med idag.


Lugg

Jag var och bowlade igår som sagt, sen gick jag hem, somnade tidigt,  vaknade sent och insåg att min icke-existerande lugg hade förvandlats till en pannlugg. 

Från det här:
Jag hade faktiskt lugg en gång i tiden...
Till det här:



Riktigt så kanske det inte gick till, men  det är helt sant att jag vaknade med lugg i morse. En tanke slog mig plötsligt igår att jag borde klippa snedlugg, och frågade Lina om hon hade lust att göra det efter bowlingen. Väl när hon hade börjat klippa bestämde jag mig helt enkelt för att köra på rak lugg istället. Bara sådär, utan närmare eftertanke.

Tack Lina! <3 Kändes riktigt skönt med en förändring faktiskt!

Bowling

Snart: Iväg och bowla med mina fina tjejor. Sen får vi se vad vi hittar på.


Okej, jag är ganska värdelös på bowling. Men det är faktiskt roligt ändå!


Lugn fredag

Det blev en otroligt lugn fredagskväll här hemma. Istället för att träna själv tränade vi de små gymnasterna som har tävling samma helg som oss. Därefter åt jag pizza med morfar och mormor och familjen här hemma.

Funderar faktiskt på att gå och lägga mig skapligt tidigt ikväll. Jag måste upp senast vid halv 9, och med tanke på att mina sömnvanor är som de är (jag behöver minst 10 timmars sömn innan jag går upp självmant, om ens det räcker) borde jag nog lägga mig om ett litet tag.


Bortkastad tid

Det är en så härlig känsla att ha suttit och kämpat med en kemireaktion som man inte förstår, och typ en timme senare inser att man inte behöver bry sig ett dugg om. Visserligen lär man ju sig alltid något, men det kändes faktiskt ganska surt ändå!

Tur nog så har jag två burkar TicTac här hemma som kan rädda mig lite



Heligt löfte

Sitter och funderar på livet i största allmänhet. Eller rättare sagt sitter jag och tänker på bloggen i största allmänhet. Specifikt på den halvfärdiga designen som har fått hängt med i flera månader nu. Så nu är det bestämt, nästa lediga stund ska jag sätta mig och klura på hur jag vill att den ska se ut. Och den här gången ska det inte bli något halvfärdigt.

Härmed lägger jag detta heliga löfte! ;)


Värt en applåd

Matteboken och jag umgås för första gången på flera veckor. Det var verkligen välbehövligt med tanke på att  jag har ett stort projektprov om två veckor och knappast har gjort ett enda tal. Om man bortser från att jag har struntat i den länge känner jag ändåatt jag är värd en stor applåd. Hurra för mig, och matteboken! :)


Vad vill du känna när någon tagit din makt


Melissa Horn - Falla Fritt



                                                                                                                    - vackert

Stämningsförstörare



För er (antagligen de flesta) som inte riktigt ser vad det där är så kan jag informera om att det är ca 50 punkter över saker vi ska kunna/kunna förklara inför biologiprovet nästa vecka. Jag har inte ens vågat kolla ordentligt på pappret eftersom jag nästan är säker på att jag inte kan ett skvatt av det där. Dessutom är det där bara för att nå upp till G.

Det där pappret ledde ju inte direkt till någon höjning av stämningen. Och jag kan hela ärligt säga att biologi kan fara åt helvete! Skulle faktiskt kännas ganska så skönt om det var möjligt ;)

Kan tillägga att pappret absolut inte är skrynkligt för att jag inte kan hålla ordning i min väska, det händer liksom av sig självt.


Snygga skor


Dessa snyggingar provade jag i fredags, samtidigt som ett par andra skor. Nu är de undanlagda och imorn kommer de att förflyttas från affären till min skohylla. Ganska så bra om jag får säga det själv!

Trots två (pyttiga) problem:
- De kostar ganska mycket (Men för ett par snygga skor får plånboken bli lite lidande?)
- Jag kan knappast gå i klackar.

Det skulle ju vara lite tråkigt att låta dem stå här hemma och se fina ut. Någon gång måste jag lära mig att gå i klackar också, och det är inget man hinner vänta på. Så varför inte passa på att lära sig nu!?


Det fungerar inte så

Har precis kollat färdigt på Flightplane.
Saken är den att jag gillar sådana filmer.
De som inte gör mig förvirrad.
 När de utspelas på ett ställe hela tiden.
Lite mindre komplicerat.
 Raka motsatsen till livet i övrigt alltså.
För jag är förvirrad, helt borta faktiskt.
Saker förändras hela tiden, men inte till det man önskar.
Ingenting blir bättre, men inte sämre heller.
Livet är bara en enda röra.
Man önskar att livet kunde förändras, drastiskt till det bättre.
Så som i en lycklig film.
Men nej, det fungerar inte så.


Angående filmen kan jag tillägga att jag inte gillade Mr Carson från början. Lite irriterande och lömsk liksom. Som en fluga i ögat ungefär.




Humor en söndagskväll

Haha, jag älskar det här klippet! Trots att jag är lite efter. Jag diggar att han inte börjar andas förrän kameran är igång, och andetaget mitt i är oslagbart.

Ha det så kult på restaurangen!


Askungar

Jag beställde en bok för någon vecka sen, när man kunde få en bok gratis. Till min lycka hade den kommit på posten idag. Så just nu vill jag bara krypa ner i min fåtölj, ta med en skål vindruvor och sträckläsa den. En bok om en flicka som försvinner på ett x2000-tåg. En gömd kvinna i en annan del av landet och en poliskår. Spännande och ganska så mysigt en söndag när allt man ser utanför fönstret är en kall och kylig höst. 

Det är det jag vill göra, men jag vet mycket väl att jag borde plugga. Vi får väl se hur bra jag lyckas. Att plugga när man har annat i tankarna är inte riktigt min melodi. Det finns ju så mycket roligare saker att göra.



De bästa upplevelserna har man tillsammans

Jag hade inte en aning om att Korvbrödsbagarn's reklamlåt enbart var ett stycke ur en hel låt. Av en slump hittade jag den här på YouTube. Och visst är den väl ganska fin ändå?

De bästa uppleverserna har man tillsammans

Höst på riktigt

Under gårdagen blev det en mysig höstfika på C&L i kylan,  främmande för att fira Martin och lite pyssel tillsammans med lillkusinen. En ganska bra lördag sådär i höstkylan. För det börjar faktiskt bli ganska kallt. Att gå ut i linne för att hämta äpplen eller posten är inte lika behagligt kan jag säga (jag testade senast igår).

Nu ska jag sätta igång att skriva min bokanalys på engelska. Inte världens bästa söndagsnöje kanske, men det måste göras.




Städmonster

Idag ska jag städa som aldrig förr. Det blir ett lite försenat släktkalas för Martin framåt kvällen, och det skulle vara riktigt människoplågeri att låta någon gå in i mitt rum. Om man kollar in här just nu ser man den klara motsatsen till ordning. Det gäller att dammsuga upp alla dammråttor (som snart förvandlas till enorma dammmonster). Nu genast!

Dags att akta er dammråttor!


Ett bra påhitt

Jag kan bara konstatera att jag älskar hemstudiedagar! Speciellt om de är som den här. Efter att ha ätit lite lunch, fikat och kollat runt i stan åkte jag till träningen. I den där träningshallen finns världens bästa lag! Och nej, jag överdriver inte. Det är underbara människor med med riktig humor hela bunten.

Trots att träningen slutade med en stukad fot på en gymnast och en sen liten krasch för min egen del tycker jag att vi gjorde en riktigt bra träning. Kanske just för att vi är så oövervinnerliga? ;)

Nu ikväll har jag varit hemma hos Emma (rimmar för hela slanten här) och spelat lite spel och haft det mysigt. En alldeles utomordentligt bra hemstudiedag om jag får säga det själv.


Ibland får man lyxa till det, speciellt när man har hemstudiedag. Fika på C&L.


Och ett fantastiskt grymt gymnastiklag!


Fullspäckad dag

Min andra hemstudiedag ska jag spendera på stan för lite lunch och shoppande med Emma! Freakin' awesome om jag får säga det själv. Ska också hinna ner till hallen vid 4, och efter träningen har jag planerat att träffa Emma igen.
Fullspäckat! Inte mig emot ;)


Värdelös torsdagskväll

Har man inget bättre för sig kan man sitta och peta ludd ur naveln. Ungefär så värdelös har den här kvällen känts. Nä, inte riktigt kanske. Men saken är den att jag inte har lust att göra något, men jag har inte lust att göra ingenting heller. Antagligen vädret som gör mig lite depp. Problematiskt det där..

Dessutom hade jag missat (eller kanske förträngt) att Robinson började idag. Om jag hade kollat på det hade kanske kvällen känts mindre värdelös!?


Kastar in en bild på mig från i somras, just för att jag saknar't så extremt mycket! Jag tror faktiskt att jag är en bättre person på sommaren. Lite lyckligare och lite mindre stressad. Typ så. Minnen som kan lyfta upp en tråkig torsdagskväll som den här :)

Hemstudiedag

Idag skulle jag sova ut, så var det bestämt. Och inte bröt jag mitt löfte heller. Klockan 11 slog jag upp ögonen för att möta dagen. Om inte telefonen hade ringt hade jag troligtvis legat kvar en timme till. Inte för att det hade gjort så mycket. Men man kan ju inte sova bort hela dagen..

Meningen med dagen var att jag skulle plugga som en tok. Det började bra, nästan lite intressant där faktiskt. Jag gjorde franskan, men sen var det kört. Inget mer plugg för min del. Nu sitter jag och gör det man gör bäst en gråmulen och regnig dag. Dricker varm choklad och rostade mackor. Underbart!


Varm choklad - bästa botemedlet mot regniga och långsamma höstdagar.


Överskottsenergi

Kom nyss hem från en härlig träning. Med tanke på att jag har haft en sån överskotteenergi (alternativt att jag varit övertrött) kändes det skönt att göra av med lite energi. Nu är jag hemma, känner mig lite mindre busig. Först är det duschen och sen Välkommen åter. Det klingar ganska så fint i mina öron!

PS: Vi har hemstudiedagar nu på torsdag och fredag, kan det bli mycket bättre? Inga tidiga morgonar!


Dammsugning suger

Ni har säkert redan läst om mitt missöde med mascaran i dammsugaren? I vilket fall som helst köpte jag en ny idag. Som många redan har påpekat vore det ju enkelt att öppna dammsugarpåsen och plocka ut den, men eftersom jag ändå skulle behövt köpa en ny om bara några veckor passade jag på att göra det nu.

Dessutom är jag lite nervös vad jag ska finna där. Förutom dammet och de obligatoriska strumporna skulle det inte förvåna mig om mitt saknade halsband ligger där plus x- antal hårnålar. Slutsatsen är helt enkelt på att jag suger på att dammsuga (haha).


För att återgå till mascaran (som var huvudpunkten med inlägget från början), köpte jag den här idag.  Vi får se vad jag tycker efter några försök. Mascaror med "skruvade" borstar brukar ofta vara riktigt bra.

Tänk vad så lite kan göra

Klockan ringde 6 imorse, och den första tanken som slår mig är att koldioxid inte löser sig i vatten. Bara sådär. Mitt liv är nästan lite sorgligt just nu, jag får faktiskt ta och rycka upp mig lite.
Kemin gick sådär också, antar att jag kunde ha gjort tusen gånger bättre om jag bara hade pluggat lite mer. Skönt att slippa prov i kemi några veckor framåt i alla fall.

Trots en stark besatthet av kemi har jag faktiskt kännt mig ganska glad idag, lite sådär positivt. Jag antar att det beror på att Desperate Housewives börjar idag. Tänk vad så lite kan göra. Men det måste ju nästan vara världens bästa program. Hur har jag klarat mig hela sommaren egentligen?  ;)


Världens mest desperata och bästa hemmafruar visas på tv ikväll, kan det bli bättre?



Boklista

Av någon anledning hamnade jag här istället för att fortsätta plugga kemi. Efter bara några minuters intensivt pluggande. Men provet imorn får gå som det går, om jag hade tänkt göra något bra skulle jag ha börjat för länge sen.

Den här listan (ditt liv utifrån böcker i din bokhylla) hittade jag på Marias blogg.

Är du man eller kvinna?

Stunttjejen

Beskriv dig själv
Inte som du tror

Hur mår du?
Det fattas en tärning

Beskriv stället du bor på
Med himlen som tak

Vart skulle du vilja resa?
En plats i solen

Beskriv din bästa vän
Som jag vill vara

Hurdant väder är det just nu?
och sedan kom hösten...

Vilken är din favoritårstid?
Fjärde sommaren

Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta?
Livstid

Vad betyder livet för dig?
S för längtan

Hurdant är ditt parförhållande?
Räcker det om jag älskar dig?

Vad är du rädd för?
Ingen återvändo

Dagens aforism
JustIn Case

Vilket råd skulle du vilja ge?
Igår, Idag, Imorgon

Hur skulle du inte vilja dö?
Innan jag vaknar

Ditt motto
En andra chans


Tankar om atomer

Kemi kan faktiskt vara ganska fiffigt ibland. Då tänker jag inte på själva ämnet som mest är tidskrävande och ganska tråkigt, utan på atomer. Atomer är enkla och kan leva livet enligt följande punker:

- Har jag en ensam valenselektron och hittar en annan som saknar en kan man helt enkelt byta. Båda blir lyckliga!

- Två atomer som saknar varsin elektron för att uppnå ädelgasstruktur kan sätta sig ihop och dela. Stabila tillsammans!

Tänk om livet vore så enkelt.. Om jag är jod och saknar en elektron hittar jag bara en annan jod, och så blir vi lyckliga tillsammans i alla våra dagar. Bara något jag och Jessica reflekterade över under den ytterst seriösa kemilektionen. Det skulle väl vara perfekt? ;)


Ingen vill vet var du köpt din tröja

Ett inlägg på facebook fick mig att minnas den här låten. Kommer inte ens ihåg vilken sommar den spelades på radio konstant. Eller, den spelade konstant överallt. Saken är den att jag faktiskt tycker att den är ganska grym, fortfarande!

Raymond & Maria - Ingen vill veta var du köpt din tröja


Kemiprov står på schemat imorn. Så jag ska försöka återgå till pluggandet (om man kan kalla det återgå eftersom när man inte har börjat än..?).

Update - ansiktsmask

Update ansiktsmask: Ena sekunden ett helt stelt ansikte, sen en mask med likheten av grön plastfolie i handen. Huden blev jättelen och det kändes i alla fall som att masen gjort nytta. Otroligt härligt faktiskt! :) Någonting jag rekommenderar!


                      



                                                                                                                                    Peel of mask - Åhlens


Missöde

Idag har jag varit riktigt duktig. Skrivit klart två labbrapporter och till och med dammsugit mitt rum. Tydligen är det inte meningen att jag ska vara så duktig, för vips försvann min mascara in i dammsugarröret. Så nu är jag utan mascara..  Vilket straff för att jag var så duktig!

Jag bestämde mig för att trösta mig själv lite genom att använda en ansiktsmask som jag hade liggande. Så nu sitter jag här, ansiktet känns helt förstelnat och jag ser helt glansig ut i hela ansiktet. Men ganska coolt ändå! Och min fula hösthy behövde verkligen det här. Ska bli spännande att dra av masken sen..


Ser ut som att jag har täckt hela ansiktet med plastfolie.. Vackert, inte sant? ;)


Mysfredag

Skön avslutning på veckan är att enbart ha en lektion och lite eget arbete. På eftermiddagen tog jag mig i kragen och åkte ner till träningen, trots huvudvärk och en sån där typisk fredagströtthet. Ni vet, en sån där trötthet när man återigen har tagit sig igenom en hel skolvecka. Men väl nere i hallen kände jag mig riktigt taggad på att träna, och det gick faktiskt ganska bra. Tro det eller ej, men det kan faktiskt vara riktigt skönt att träna på fredagar. I alla fall om man slutar vid 6 och kan göra vad man vill efteråt.

Kvällen till ära har jag valt att stanna hemma och göra absolut ingenting. Bara stirra ut genom ett smutsigt fönster. Nejdå, inte riktigt.. Men det fick bli en liten myskväll med lite Välkommen åter (hihi, hur kunde jag ha missat det programmet? Dålig humor, det vill säga min humor.. ) och lite god mat.

 




RSS 2.0