En dag jag kunnat hoppa över

Medan alla stackars barn började skolan idag igen så hade vi en extra dag ledigt. Faktiskt, hur dumt det än låter, hade jag hellre tillbringat dagen i skolan. Då kanske man förstår att min dag inte varit den bästa.

Ett besök hos tandläkaren brukar ju gå ganska felfritt. Men icke sa nicke när man har två hål som måste lagas. Det börjar pratas om bedövning, vill jag ha det? Den där äckliga bedövningssprutan är ju hur obehaglig som helst, och när bedövningen börjar släppa. Usch! Visserligen har jag till den 4.e April på mig att bestämma mig, men jag orkar faktiskt inte ha fler beslut (hur små de än är) på mina axlar just nu.

Såg också att mitt matteprov kommit tillbaka. Dåligt resultat. Är missnöjd, och besviken såklart. Vill inte påbörja kurser med resultat som inte motsvarar mina förväntningar, det leder till så mycket press. En press som jag inte orkar med, det heller.

Insåg dessutom att jag ligger efter i skolarbetet och kommer behöva ägna hela eftermiddagarna åt att plugga. Härligt, eller vadå?

Franskan är först ut. Här ska det pluggas, och jag hoppas det ger resultat.

Sandby - Öland
Just nu längtar jag till sommaren, då alla bekymmer läggs undan, bara för ett tag.


Det räcker att du ler mot mig

Sedan jag kom hem igår kom mina kusiner (som åkte bil från Idre) vägen förbi för lite kvällsmat. Vidare så kollade jag på melodifestivalen. Förvånande nog var det första gången jag har sett en hel kvaltävling i år.

Jag tyckte nog de flesta låtar var helt okej. På något konstigt sätt har jag någon förkärlek till Linda Bengtzings låtar, och hennes bidrag "E det nåt fel på mej" har redan fastnat på hjärnan och jag går runt och sjunger på den med min falska stämma. Hennes låtar framkallar glädje, man blir glad bara av att se hennes energi på scen.

Dessutom gillade jag Love Generation, men även Julia Alvgard med sin låt "Better or Worse". Lite smått besviken blev jag när den inte ens gick vidare till andra chansen. För enligt MIN mening är det en riktigt bra låt.

Däremot trodde jag inte Nicke Borg skulle komma vidare, direkt till Globen. Men visst gjorde han det, och inte mig emot. Låten spelas redan flitigt här hemma. Vilken röst!

Julia Alvgard - Better Or Worse


Linda Bengtzing - E det fel på mig


Nicke Borg - Leaving Home


Love Generation - Dance Alone

In the middle of nowhere

Gårdagens kvällsinlägg blev kort och ändå osammanhängande. Som mina tankar allmänt alltså. En trött tjej sitter nu på tåget på väg hem och befinner sig någonstans mellan Borlänge och Sala. Bara ett enda byte kvar, och om allt går som planerat ska jag infinna mig i Katrineholm klockan 14.55.


Jag längtar redan tillbaka. Vill bara åka mer skidor, igenigenigen. Det är så himla härligt när man väl har börjat njuta av farten, kylan och till och med utsikten från sittliften (det är iaf en stor grej om man är höjdrädd).

Har även kollat igenom mobilbilderna, och såg att de inte är av toppkvalitet direkt. Men, när jag hittar mobilsladden kommer några upp ändå. Och nej, den är ännu inte funnen :P Hoppades på att jag skulle kunna hitta den under tågresan, men den ligger väl längst ner klämd bland all min packning. Om man känner mig bir man nog inte förvånad, jag är väl inte så värst bra på att hålla koll på mina grejer.

Eftersom jag inte har några bilder på lager återanvänder jag en annan från när jag var på väg. På väg bort den här gången dock. Nu ska jag ju hem ;) Ju fler gånger jag säger att jag ska hem, så låter det mer och mer okej. Inte vad jag vill, men bara helt okej ändå.



Kvällsinlägg

Sista kvällen i Idre, känns lite sorgligt. Jag trivs här.  Brorsan som legat sjuk i två dagar följde för första gången med ut sen jag kom upp hit. Kul att åka lite med honom som sällskap också.

Snart måste jag sova känner jag. Är så otroligt trött, och ska upp klockan 6 imorn. Min buss går strax innan halv 8 och därefter väntar ännu en lång resa. Kanske kan få lite matte gjort den här gången, vi får väl se.


Tyngden på dalskidan älskling

Åh, vad jag är glad att jag följde med upp hit! Har haft två riktigt bra dagar i backen, en skräckupplevelse, men annars ganska bra upplevelser. Har överlevt en röd backe (gick till och med helt okej), men mestadels åkt lättare. Ja, det är ungefär där min skidnivå ligger. Haha.

Så när jag och moster av misstag råkade styra in på en puckelpistbana var jag så säker på att jag inte skulle komma ut levande. När jag väl kom ut på från den skogsbanan kände jag mig med ens glad över hela mitt liv. Bara sådär. Nejdå, så hemskt var det faktiskt inte. Men nästa gång skulle jag i alla fall vilja vara medveten om vad som väntar innan jag ger mig in på det ;)

Imorn blir det sista åkdagen och då ska jag passa på att ta fler bilder. Vilket inte är superlätt när händerna fryser sönder så fort man tar av sig de tjocka vantarna. Några få har det blivit i alla fall (med förfrusna händer som resultat). De kommer nog upp senare ikväll, eller när jag hittar datorsladden bland all packning ´(Y)


På väg uppåt


Tänkte bara tillägna ett litet surt inlägg till sura tågvärdar. Nej, det är ju inte deras fel att tåget är försenat. Men för guds skull, inte är det mitt fel heller att jag vill fråga hur möjligheten ser ut med anslutningar. Faktiskt. Speciellt inte när man har ytterligare 5 timmars resa framför sig.

Självklart ska man då man frågar bli dumförklarad och att få svaret "det kan väl inte jag veta?". Jag bryr mig inte ett dugg om jag får veta det senare, men fråga kan man väl göra, utan att vänta sig ett sånt svar.

Sen finns det också de tågvärdar som är glada, trevliga och sprider glad stämning. Som värden på tåget som jag sitter på nu, på väg upp till Mora. Inte för att jag knappt förstår ett dugg av vad han säger (ja, han har någon underlig dialekt, men jag är glad att de inspelade rösterna på tåget som anger nästa station fortfarande pratar som vanligt så till och med jag förstår ;) ) Men jäklar, han är trevlig i alla fall. Det är sådana personer som får en att stå ut med långa resor. Ger ett litet leende sådär bara :) En ros till honom!



On my way

Nu sitter jag på tåget och åkte precis förbi Eskilstuna.  Det är baara lite mer än sju timmar och tre byten tills jag är framme i Idre. Jag insåg precis att både halsduken och mössan ligger kvar hemma, i mitt rum.

Duktigt gjort Sara! 

Det löser sig nog när jag väl är framme, men fram till dess är det en jäkla tur att jag har datorn (och mina vindruvor såklart). Utan den skulle jag redan ha klättrat på väggarna av tristess. För jag är ju sån, så otålig och rastlös.

Nu ska jag kolla på film, Love & other drugs. Kan ju alltid passa på, när det inte finns så mycket annan underhållning att tillgå. Om man bortser från den skånska damen som sitter och pratar i telefon om sitt liv några rader fram. Spännade, lite halvt sådär i alla fall.


Grattis!

Stort grattis till Baoan som fyller 18 år idag! :D Hoppas du har haft en fin födelsedag!

Eftersom min dator lever lite av sitt eget liv får det bli en återanvänd bild på min vän!


Jag och Lina firade henne lite smått genom att ta en lunch på stan, trevlans :) Eftersom det drog över en stund på tiden fick jag halvspringa ner till träningshallen för att ha lite extraträning. Träningen kändes lite sådär faktiskt, men det är alltid kul att köra lite. Nu packar jag inför morgondagens resa. Om jag får med mig hälften av vad som är nödvändigt är jag glad, ärligt talat. Jag måste vara världssämst på att packa!


18-årsmiddag


Gårdagskvällen blev riktigt rolig faktiskt. Lite middag och 18-årsfirande hos Baoan med några tjejer. Det blev en hel del skratt, god mat, onyttigheter plus en massa singstar och spel. Jag sjunger absolut mest falskt, men herregud, det är ju så grymt roligt. Speciellt när man faktiskt släpper loss lite. Skit i't att det låter förjävligt. Som rösten kändes igår kväll/natt är det ett under att jag har kunnat prata normalt idag. Skulle inte förvånat mig om jag eller någon av de andra brudarna haft lite svårt att kommunicera heller, haha.  Det blev en lyckad kväll helt enkelt.

Kvällens huvudperson! Söt tjej det där! <3


Hm, undra vad grannarna tyckte om vårt (okej, bara jag som sjöng falskt) försök till skönsång? Fin tjej till höger i vilket fall!


Nu tar vi lov!

Dagen började illa. En försovning, skynda sig för att hinna, i alla hast glömma skolböckerna, tåget är inställt, franskan är inställd. Det är fyra timmar till nästa lektion och jag kan inte göra något för att allt ligger hemma. Matten bestod mestadels av flummande av en skock trötta elever, och engelskan bestod av en frågesport.

MEN NU HAR VI LOV!

Vi lämnar skolan för en vecka och gör det vi gillar bäst, har lov alltså. Så som planerna ser ut nu verkar det som att jag kommer ha ett ganska bra lov, faktiskt.

Min planering (hittils)

Lördag: Fira Baoan i förskott med ett gäng tjejer (som fyller hela 18 på måndag).

Söndag: Shoppingdag i norpan. Skor och lite småsaker ska inhandlas. Inget sällskap än så länge, så om nån vill hänga på så är det inte fel ;)

Måndag: Extraträning 
Lunch med födelsedagsbarnet! ;)

Tisdag --> Lördag (troligtvis) - Jag tar tåget upp till Idre och åker skidor med småkusiner och lillebror. Wiiih!

 

Jag funderade ett tag om jag borde följt med till déjà vu-festen ikväll, men eftersom jag varken orkade åka fram och tillbaka, hämta grejer och skippa träningen så valde jag att stanna hemma istället. Nu orkar jag knappt lyfta på ändan, så tror jag gjorde rätt val iaf :)





Lovely wednesday

Onsdagar brukar vara ganska jobbiga dagar enligt många. Det är mitt i skol/arbetsveckan. Lika långt från förra helgen som till nästa. Trots det så gillar jag faktiskt onsdagar. Sovmorgon, kort skoldag, besök med fika hos farfar och farmor och sedan en fullspäckad träningsdag i hallen.

När dessutom allting flyter på. När man får skjuts av en snäll mormor till tåget, när man gör en bra redovisning i franska, när alla bara är glada. Dessutom när träningen går bra, och man har världens härligaste små gymnaster. Jag körde på med en flickis-salto för första gången på ett halvår, om den var så snygg kan man ju fråga sig. Men det är en så himla skön känsla att bara köra, nästa gång får den bli bättre helt enkelt. 

Av allt det här kan jag sammanfatta det som att jag gillar mina onsdagar.


No (H)air

För första gången på nästan två år har jag besökt frisören. Dagen började med en touch av ångestkänslor, jag vill inte gå till frisören. Jag vet aldrig vad jag vill, och hur lätt är det då att säga det till någon annan?
Inte för att jag inte gillar att folk fixar med mitt hår, det är faktiskt härligt. Men det handlar om det där att göra ett beslut om att förändra något som kan bli så fel.

Men när det börjar gå som en daglig underhållning att dela på alla slitna hårstrån är det faktiskt dags att pallra sig dit. Oavsett om man vill eller inte.

Säger man att allt slitet ska bort, så vips är 20 centimeter borta. Jag känner mig lite naken. Ärligt talat! Det är så mycket kortare, och mycket tunnare än än jag är van vid. Förutom den ångestfyllda klippningen så testade jag att färga slingor och håret känns flera nyanser ljusare. Helt okej faktiskt med den delen, så slipper man se ut som en råtta i alla fall ;)

Luggen blev kvar, så länge, men till sommaren ska den ersättas med snedlugg. För pannlugg och solbränna är aldrig en bra kombination (flashbacks från sommaren 2008).



Alla Hjärtans Dag

Glad alla hjärtans dag!


Inte för att jag firar dagen så mycket, men jag tycker ändå det är en trevlig dag.
Ganska överskattad, jovisst, men ganska mysigt påhitt ändå.


Min egen dag har varit sådär. Fick tillbaka fysikprovet och insåg att det var det sämsta resultat jag någonsin fått. Om man bortser från NP hörförståelsen i franska förra året. Hihi, då jag nätt och jämnt fick godkänt. Fullt så illa gick det ju inte. Men jag är absolut missnöjd. Dessutom gick dragkedjan på väskan sönder. Otur följs av ännu mer otur (eller så kanske det straffar sig att skita i att plugga) I vilket fall som helst hoppas jag att alla ni andra har haft en bättre dag än mig.


Filmbegär

Jag är så otroligt sugen på att gå på bio. Precis just nu. Inte för att risken är så stor att det går några filmer. Men jag vill! Här är några av de filmer som jag verkligen vill se nu snart framöver. En tecknad film, ett drama och en komedi. Det får bli ett biobesök eller två snart,

Filmerna jag vill se nu,nu,nu;

Trassel 3D - På bio nu!

Det här verkar vara en av vårens härligaste filmer. En film om Rapunzel, i ny tappning. En flicka inlåst i ett torn med 23 meter långt hår. En  kameleont, banditer och självklart en prins.
Jag vill bara sätta mig ner med en stor biopopcorn och kolla nu. Jag har fått höra många lovord om den, och kan tänka mig, att även om man inte är 11 kan tycka att den här är väldigt bra.

The Black Swan - Biopremiär 4 mars

En film om ballet, hur långt kan man gå för att uppfylla sin dröm. I det här fallet handlar det om Nina som får chansen att vara med i en uppsättning av Svansjön. Konkurrensen är hård, hårdare än hon först trott och hur långt kan hon gå för att leva upp till sin dröm?

Det är en film som jag verkligen vill se. Det känns verkligen som ett sånt drama som jag faktiskt skulle tycka är riktigt bra.

Lite mer detaljerat om filmen och åsikter kan man hitta på
Marias blogg.


Love and Other Drugs - På bio nu

Handling (hämtat från sf.se)
"Jamie är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie, ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en framtid?"

Verkar vara en rolig komedi, eller kanske bara en i högen av de komedier jag sett. Men känner man mig så vet man att jag är svag för komedier. Det kan liksom liva upp även den tråkigaste dag.

 


Tiden springer iväg

Ganska imponerande att jag gick upp innan halv 11 en lördag. Applåder för mig!

Senare ska jag och familjen och fira min kusin som fyllde 10 år igår. Helt galet, alldeles nyss var han 6 år och började i skolan och nu är han 10 år och har mobil. Mina småkusiner är inte lika små längre. Tiden går snabbt, faktiskt. Känns faktiskti nte så länge sen sen jag själv var 10, men om man tänker efter är det hela 7 år sen. Ganska galet, det också!


Jag pratar som alla gamlingar, som säger att det inte var länge sen jag var liten bebis.
Men jo, då kan man faktiskt säga länge. Eller?


Nu är det vinter igen

Farfar och jag pratade så sent som i onsdags om att våren verkar vara på väg. Det visade sig att vi hade helfel! Under gårdagen föll snön ner, i massor. Nu ligger ett ca. 25 cm djupt snötäcke på marken.

Hejdå potentiella vår!
Det blåser, det är kallt och är glashalt. Ganska så icke-härligt faktiskt, jag som är så vårinspirerad.


På grund av snöovädret missade jag franskan  och kom precis till valinfon idag. Paniken har smugit sig på, när tiden efter gymnasiet har kommit på tal ungefär sju miljoner gånger idag. Alla kurser till trean ska väljas. När man inte har en aning om vad man vill bli är det inte alldeles enkelt.
Jag vill inte välja, jag kan inte välja. Jag har faktiskt ingen aning nu. Det känns så riskfyllt att bestämma vid 17 års ålder vad man ska göra i framtiden. Visst kan man ångra sig, men man vill ju att det ska vara rätt beslut från början.

Tankarna får delvis stanna i skolan över helgen, för nu tar jag helg!
En helg som startar med världens segaste fredagskväll. Ingenting att göra, ingen lust till någonting. Men, i vilket fall som helst ska det bli skönt med lite ledigt.




När allt går som det ska

Träningen idag kändes riktigt bra! Inställningen var riktigt bra, och jag kände mig taggad. Jag kan inte annat än längta till Göteborg faktiskt. Självklart är jag slutkörd nu, trots att jag faktiskt sov hela 9 timmar igår natt. Ganska bra faktiskt, det också.



Nu ska jag upprätthålla mina fina sömnvanor och gå och lägga mig.

Ciao!



Ganska bra, fast ändå inte

Fysikprovet gick som det gick, inte alls bra alltså! Men det är inget att sörja över, det gäller bara att göra bättre på nästa istället. Vilken inställning jag har alltså, det är nästan så att jag är stolt över mig själv. Det var ju det där med att faktiskt klara av att misslyckas. Så ganska bra ändå, fast ändå inte.

För att tala om något helt annat mötte jjag Fia på tåget som skulle hem och baka kladdkaka, och jag tänkte detsamma. Så här sitter jag med färdiga kladdkakemuffins och grädde. Om det inte vore för att jag har franska att göra skulle det vara typ ett superhärligt sätt att spendera sin tisdag. Fast trots det är det ganska härligt för stunden i alla fall, helt okej sådär!


Free Fallin

La plugget åt sidan lite halvt, trots provet imorn.Jag får skylla på en ihärdig huvudvärk som aldrig verkar ge med sig. Då är det faktiskt skönare att köra lite slapparplugg. Typ 8 fysikuppgifter på tre timmar. Känns ganska bra just nu faktiskt, har inte energi till annat Antagligen kommer jag inte alls känna likadant imorn vid lunchtid, men det är då det.

Nu ska jag lägga mig och sova istället. För det är vad man gör när man är trött...


Skulden

Kollar på Wallander - Skulden. Jag älskar de filmerna, även de jag redan har sett tidigare. Kan ju bero på att jag aldrig kommer ihåg hur de slutar, så det är lika spännande varje gång. Haha, men den här har jag faktiskt inte sett innan. Dessutom syndar jag idag och äter min andra vaniljsemla för helgen och istället för att helhjärtat ägna mig åt fysiken sitter jag här. Busigt!


Lite missformad är den stackarn, men lika god ändå ;)

Shoppingsöndag

Gårdagskvällen blev ganska trevlig faktiskt. Trots att vissa personer omöjligt kan passa tider (och nej, det var inte jag som var sen :P ). Lite hallonsorbet och popcorn gör mycket. Det blev inte alltför mycket sömn, klockan 11 gick tåget till Norrköping. Jennifer och jag tog en tur på stan, och jag fick faktiskt med mig lite nödvändigheter hem och hade dessutom en trevlig eftermiddag!




En foundation, en tröja i härlig vårfärg, en BH och en tidning kan man sammanfatta mina inköp som. Jag är nöjd alltså!






Grått


Vädret utomhus är grått och tråkigt. Jag stannar inne och städar istället. Framåt kvällen ska jag antagligen umgås med tjejerna, men tills dess tänker jag faktiskt ta tag i mitt rum.

Trots att vi inte alls har så mycket att göra i skolan just nu känner jag mig stressad ändå, på en lördag till och med. Jag ligger i fas med matten som vi har prov på nu på torsdag, och då är det egentligen fysikprovet som jag skulle behöva plugga en massa till. Men, det får faktiskt vänta. En lördag är en pluggfri dag, oavsett hur mycket man har att göra!



Sömnigt

Tur att man har en lärare som faktiskt tror på en när datorn slutar fungera och franskaredovisningen försvinner och låter mig göra den nästa vecka istället. Trots att det där låter som en galet lam ursäkt till att inte ha gjort läxan ungefär.

I vilket fall som helst ägnade jag hela förmiddagen åt att plugga, både matte och engelska. För en gångs skull ligger jag faktiskt nästan helt i fas med matteplaneringen. Otroligt skönt!

Dagen avslutades med träning, både för mig själv och våra små gymnaster. Jag är nöjd, finns inte så mycket mer att tillägga på den punkten faktiskt. Därefter åkte jag hem, om jag ska vara ärlig hade jag ändå inte orkat göra något annat och klarat att hålla mig vaken.

Det är faktiskt ganska konstigt. Jag har blivit en riktig sömntuta på senaste tiden faktiskt. Jag vet att jag sover för lite, men jag har aldrig tidigare (innan gymnasiet rättare sagt) råkat ut för att jag praktiskt taget sover på en fysiklektion då man faktiskt är lite aktiv och gör en massa uppgifter. Mina anteckningar består till stora delar av streck, ett resultat av min otroliga trötthet.

Nu tänker jag ta helg, faktiskt! Sömn, vila och härliga vänner väntar. Inte helt dumt!



Running against time

Här har det varit tomt ett tag. Mestadels beror det på att jag har haft fullt upp. 

Allt som inte får hända händer faktiskt. När jag väl hade skrivit en del av franskan sparar jag den i en temporär fil, vilket betyder att jag var tvungen att skriva om skiten. Väl när jag kommit en bit, jag var inte ens klar, så hänger datorn upp sig och jag kan inte spara den.
Snacka om maximal otur. Ärligt talat orkar jag inte starta om igen och skriva en hel redovisning tills imorn, utan ajg får prata med min lärare. Det kommer antagligen låta som en väääldigt dålig ursäkt till att inte redovisa, bara det att den faktiskt är sann.

Kommer mer uppdatering nu framöver. Jag saknar bloggandet en del. Men nu ska jag försöka starta på franskan igen iaf, jag som faktiskt hade kämpat med att få till en snygg text.



RSS 2.0