I went everywhere for you

Efter ännu ett uppehåll på bloggen är jag tillbaka på heltid igen ;)

Känner att jag har mer lust, tid och ork till att hålla igång bloggen någorlunda nu. Efter en helg som varit full av rolig gymnastik på RM 3 här i Katrineholm. En riktigt rolig tävling med några riktigt duktiga lag och en massa snygga volter. Det största problemet var att det blev så svårt att sitta still och inte springa ner på planen och köra lite ;)

Bella och jag har dessutom lärt oss att det kan vara svårt att klappa i takt till musiken samtidigt som man tittar. Man måste ju liksom se till med hjärnan så att ingen ramlar. ;) Men också att anledningen till att resultattavlan är svart kan vara att man själv står framför projektorn  ;) Haha, det hände faktiskt ^^

Kollade också på Eurovision här hemma i lördags. Hade inte hört mycket av Tysklands låt tidigare, men nu går den på repeat här i rummet. Det var verkligen en värdig vinnare! Trots att Sverige kunde ha tagit sig till final skulle vi inte ha en chans där. En ballad i år var kanske inte det bästa valet...



Efter en fika på stan idag med Lisa, Karin & Olivia anser jag mig vara värd lite ledig tid. Eller ledig tid... Jag ska sitta utomhus och plugga in det sista nu. Efter den här veckan är det slut, så det är bara att ta i lite i slutet liksom. Om jag orkar vill säga...

Lena - Satellite



I went everywhere for you, I even did my hair for you...

too tired

När man är så trött hela tiden att man planerar varje minut av morgonen för att kunna sova de där extra ynka minuterna, samtidigt som man ändå går upp en timme senare än vad man tänkt från början, då är det faktiskt dags att sova.

Det är faktiskt så att jag gillar att ha saker att göra hela tiden. Men, när det kommer till plugg blir det liksom lite jobbigare. Allt jag längtar efter just nu är sommarlovet. Om en vecka finns det ingenting kvar att göra, och om två veckor och två dagar är jag fri på riktigt!

På vägen har jag hunnit avverka min sista gympaträning för terminen. Sorgligt, men sant tyvärr... Men, det gick faktiskt förvånandsvärt okej idag med tanke på hur trött jag är. En helt okej avslutning på terminen faktiskt ;)

Nu ska jag sova och låta naturkunskapsboken och kärnkraften hålla mig sällskap :)

Bon nuit!


keep holding on

Med en massa myggbett över hela kroppen, en massa plugg och härlig Glee-musik försöker jag att uthärda den här ganska gråa förmiddagen. Varför skulle det inte kunna vara fint väder hela helgen för en gångs skull? Allting skulle gå lite lättrare om man kunde sitta ute och njuta av vädret lite.

Förhoppningsvis skiner det upp framåt eftermiddagen, annars kommer jag att ruttna bort här inte bland alla skoluppgifter. Som ett litet äckligt äppelskrutt eller nåt... Och det vill vi ju undvika

Handstående i gräset. Jag älskar sommarväder!


Äppelblom mot en blå himmel :)


Keep holding on - GLEE


Vilken härlig dag!

Hm... underligt att mitt inlägg tidigare i förmiddags där jag förklarade mitt lilla uppehåll, berättade om varför orientering är jobbigt och onödigt och lite annat smått och gott inte har publicerats.

Får istället berätta att dagen har varit helt underbar. Trots att den inte alls varit händelserik. Solen sken ända tills nu, temperaturen närmade sig 25 grader. Jag på en filt, med en solstol bredvid, en härlig bok och en kall Loka päron. Det har varit hur jag har spenderat en stor del av eftermiddagen.

Med alla träd och blommor som blommar för fullt har det också blivit ett par bilder. Det här är vad jag kallar underbart! Jag brukar kunna anses vara rätt rastlös, men trots det har jag haft det rätt så bra ändå. Det märks verkligen att sommaren är på ingång!

Tänkte som en slutpunkt lägga till att jag är en aning stolt över att jag lyckades gå upp vid 10 idag, även om jag kom hem efter att ha varit runt med Lina & Baoan vid klockan halv 1. Antagligen lyckades jag inte somna förän halv 3 eller 3. Vi såg också Alice in wonderland ;D Härlig film det där!

Nu ska jag ut och njuta av en härlig sommarkväll...

Mattehjälp

Jag kände mig ganska duktig alldeles nyss när jag faktiskt har börjat förbereda mig inför NP i Ma B på tisdag. Hittade också en hemsida med videoförklaringar till varje tal på de gamla Nationella proven. På en hemsida där de lägger ut filmer på youtube om alla talen med bra förklaringar. Ett extra plus för den lite speciella dialekten och hans sega röst(Y)!

Tal 16 - NP 2005


Matteboken.se - Min räddare i nöden. Finns också en massa tal och förklaringar (film och skriftligt) Greaat!

Kanske en aning väl sent att komma på att man borde räkna matte nu, men herregud, jag räknar ju i alla fall :)


Sommar


Idag vaknade jag klockan kvart över elva för att jag fick telefonsamtal från Lina. Hon undrade om jag ville dra ner med henne och Alex på stan. Dessutom bad hon mig att inte få panik, men de skulle träffas om en kvart. Självklart fick jag panik, men med flexibla vänner kunde jag möta upp dem lite senare.

Vi gick runt på marknaden och pratade och kollade runt lite. Jordgubbar såg obeskrivligt gott ut så vi köpte lite och drog ner till Djulösjön för att njuta av vädret och så. Verkligen synd att jag inte hade kamera med mig, det var så otroligt fint vid sjön med det fina vädret och så.

När jag kom hem kastade jag på mig ett par shorts och skar upp en ananas och satte mit i solen. Helt fantastiskt väder med ca 25 grader. Från att ha varit iskallt de senaste veckorna till att bli ett riktigt somamrväder. Det gillar vi!


chokladbegär

Just nu sitter jag och äter sista rutan av mina Marabou polka. Helt magisk choklad med en perfekt blandning av polka och en av de godaste chokladsorterna i världen. Helt klart värd att testa!
OBS:  Dock tar den slut alldeles för fort för sitt eget bästa.

Den inhandlades när jag åkte iväg vid lunchtid till Norrköping. Jag var fast besluten av att köpa ett par jeans, men tyvärr fanns inte rätt storlek på dem jag ville ha. Så det blev inga jeans och egentligen inget annat heller, förutom chokladen då...

Ändå är jag rätt nöjd med dagen ändå :) Tänkte också tala om att eftersom jag nästan åt en halv ananas igår är min tunga helt sönderfräten (finns det ett ord som heter så?) Nu ska jag i alla fall leka lite i photoshop och kolla lite på film senare.

Dessutom har jag hört den här låten åtskilliga gånger under dagen. En så himla härlig låt!
Ger gamla vibbar^^
The pointer sisters - Jump (For my love)


Nöjd

Trots att jag sov till närmare lunch idag (eller igår :P) så tycker jag ändå att jag har hunnit med en del. Jag har sovit, fixat photoshop (lycka!) och träffat vänner nu på kvällen och haft en liten filmkväll.

Underbart tycker jag! Photoshop kommer nog ta en väldigt lång tid för mig att förstå... Jag är inte så snabblärd om man ser det så.

När jag suttit och mixtrat ett tag insåg jag att jag hade fått sms för ca en timme sen som jag inte hade läst. Sen bar det av till Lina för att träffa henne och Baoan och kolla lite film. Baksmällan blev det, och den var riktigt grym faktiskt, dessutom till ett grymt sällskap :D Recension kanske kommer imorgon, om man inte har sett den kan jag säga att den är sevärd!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Det är ju en dag imorgon också :)


Minilov

Jag är så glad, just för att vi har ledigt fyra dagar i rad!

Vad måste göras:

  • Starta igång photoshop (Hjälp är absolut nödvändigt)
  • Träffa vänner (mycketmycket viktigt!)
  • Sova
  • Städa mitt rum
  • Plugga inför de 5 proven vi har nästa vecka (Plugg i såna mängder är omänskligt!)
  • Sätta upp studsmattan

Och så vidare... Ja, jag HOPPAS att jag hinner allt (inte en chans).
Man får helt enkelt räkna bort någonting på listan. 
Men är det lov är faktiskt vänner och annat som är roligt det viktigaste.
Det vill säga photoshop och studsmatta.
Det som är kvar gör man på den överblivna tiden, som inte existerar.
Synd... då blev det bara plugga och städning som behöver tas bort.
 Jag hinner ju med majoriteten av listan ändå ;)

Kan dessutom meddela att jag har tränat idag Utan energi gick det inte så bra, men jag är glad ändå. Har dessutom lite ont i kroppen, tror att min kropp tillhör en 70-åring med tanke på alla mina småskador hela tiden. Inte ens tårna kan hålla sig hela...


Hm... Hittade en bild där det ser ut som jag ska kasta glassen i ansiktet. Kanske behövs för att jag ska inse att jag faktiskt måste plugga under helgen...


underhållning

Dagens avsnitt av Desperate Housewifes är avklarat, och trots att jag älskar det programmet tycker jag att det är en aning komiskt att händelser kommer till i efterhand. Visst, det för handlingen framåt vilket väl är tur. Ett av världens bästa program kan ju inte sluta typ bara sådär. Men som sagt, helt plötsligt har det hänt något långt tidigare som man inte hade en aning om, trots att man har sett nästan alla säsonger.

Att de liksom lägger dit nya bitar i gamla program. Men, jag ska inte klaga, det är ju underhållande ändå :)


 Världens bästa (och mest desperata) hemmafruar får underhålla varje tisdag ;)


Je ne sais quoi

När jag nyss kikade på senaste händelser här på bloggen insåg jag att gårdagens två inlägg inte blivit publicerade av någon anledning. De är inte ens sparade som utkast. Mystiskt! Får ta igen det med ltie nya inlägg idag istället...

Just nu sitter jag och fixar lite på min idrottsanalys. Grejen är den att jag inte riktigt kommer framåt, trots att jag ska lämna in den imorgon. Hoppas det löser sig! Dessutom har jag antagligen inte ens chans att få mvg på den här uppgiften ändå, så jag tar det lite som det kommer. Så blir det när man latar sig!

Lite surt är det att sitta inne när solen skiner utomhus och temperaturen nästan ligger på 20 grader. Det borde vara förbjudet att plugga i sådant väder!



Duktig tjej

Härmed ska jag försöka lägga mig vid halv 11 och skapa fina nya vanor! Sen får vi väl se om jag somnar, men jag ska absolut ligga i sängen från och med nu. 

För att kompensera mina nya goda vanor kan jag också meddela att ett hjul till min skrivbordsstol lossnade igår, så nu ett och ett halv dygn senare sitter jag fortfarande här med 4 hjul. Så det här med att lägga sig tidigt är liksom att ta igen min lathet under helgen. Det är ju faktiskt en aning varsamhet som krävs för att inte välta min stackars stol. Så jag har kämpat, istället för att ordna det... Men är man lat så är man.

Godnatt på er<3

Inför ESC 2010

Snart är det faktiskt dags för Eurovision, och självklart var jag tvungen att ladda upp med att kolla på programmen inför. Det är så jag har spenderat den senaste timmen, och tro det eller ej, men jag har faktiskt hittat några låtar som är helt okej :)

Lite av det bästa från Semifinal 1 enligt mig:

Moldavien - Run away

Albanien - It's all about you

Belgien - Tom dice - me and my guitar

Lettland - What for

Iceland - Je ne sais quoi



Lite blandat med ballader och låtar med lite högre tempo. Tänkte också påpeka att hon som sjunger lettlands bidrag borde försöka bättra på sig engelska lite. Låter bedrövligt vissa gånger, trots att låten är fin.

Ska också påpeka att veckorna framöver kommer jag antagligen att bli en riktig ESC-nörd. Är så avundsjuk på Emma som faktiskt ska åka till Oslo och kolla på finalen. Jag vill också!

uttråkad tjej

Uttråkad tjej sitter och skriver på min idrottsanalys på uppdraget... Jag har precis skrivit samma mening typ hundra gånger, om förkylningens effekter på träningenm, men det vill inte riktigt ordna sig. Jag sitter bara och tänker på vad jag vill göra. Och jag kan lova er, det är inte att sitta här inne och ruttna bort.

Så nu ska jag ut på en promenad i det mulna vädret. Ciao!


How to save a life - The Fray

Wonderful!


I want...

Jag vet att det ligger glass i källaren. Ja, inte bara sådär, utan i frysen såklart. Annars skulle det vara illa...
Grejen är att vi praktiskt taget aldrig har glass hemma, och det måste varit mer än ett år sedan jag åt paketglass här hemma. En glass med päronsorbet och vaniljglass, det låter ju galet gott!

Undra hur länge jag kommer klara att stå emot? Antagligen inte länge till, känner redan hur det börjar vattnas i munnen.


Låter det inte underbart eller vadå?


Marley and I

Det måste vara den charmigaste bok som finns. Den handlar om ett par som drömmer om ett barn, men skaffar en hund istället för att vänja sig. Det visar sig att hunden är lite speciell, och mer tidskrävande än något annat. Trots hans beteende älskar de sin hund, han är en del av familjen!

Den finns faktiskt som film också, om man är lite latare vill säga. Men boken slår filmen stort-  "En bok om livet och kärleken till världens värsta hund"

Den förmedlar verkligen så mycket skratt, glädje och även lite tårar ibland. Jag älskar den! Den är helt oemotståndlig.


Vem kan motstå denna lilla goding:) ?



I just wanna run

Min eftermiddag skulle kunna sammanfattas såhär:
Har precis varit och tränat
Det kändes möjligtvis helt okej
Min tå fick en sån här härlig självspricka att spricka upp
Aj! är allt jag kan säga
Nu ska jag äta lite mat
Sen ska jag vila och titta på film
Det är jag faktiskt värd idag
Får bara se till att göra något, så jag slipper tänka så mycket
Tänka för mycket är aldrig bra!

Därför är jag totalt beroende av musik just nu, bara för att slippa tänka på mitt liv.  Istället tänker jag på musiken, det fungerar oftast :) Nu har jag en helg att se fram emot, trots att jag inte har så mycket planer. Men det brukar alltid ordna sig, problemet är att helgen tar slut för fort. Men det är bara att göra det bästa av situationen!


låtinspiration

Vi fick en ganska intressant uppgift idag. Meningen var att vi ska välja en av tre låtar som inspiration och på något vis skapa en novell utifrån den. Det måste inte ha samma handling, men inspirationen ska styra novellen. Om jag ska vara ärlig gillar jag faktiskt såna uppgifter :)

Tänkte välja denna: Veronica Maggio - 17 år


Just nu snurrar flera tankar runt i huvudet, jag måste bara bestämma mig också..

torsdagsorientering

När jag kom till skolan imorse insåg jag att vi skulle ha stadsorientering till att värma upp med. Jag drog en lättnadens suck!  Om två veckor är det däremot riktig orientering, och det gör mig en aning nervös. Banan skulle vara 6.5 km, och det är  fågelvägen :O . När jag har irrat runt klart i skogen kommer jag säkerligen ha sprungit mer än en mil.  Ja, det kanske tyder på att orientering inte riktigt är min grej!

Tog dessutom en glass på halvars idag, riktigt smaskigt! Glass är en livsnödvändighet! Tänkte bara påpeka det, så att ingen lever utan att äta glass liksom ^^

Dags att fortsätta med labbrapporter, eller ja.. Börja med dem för idag...


Kvällsinlägg

Blev inget blogginlägg igår. Jag var ju så effektiv med annat. Insåg att om jag inte började plugga lite smått nu kommer det att blir panik om någon vecka eller två.

Dagen har känts okej och avslutades med lite gympaträning. Det gick helt okej faktiskt, trots att jag är så otroligt seg nu för tiden.

Imorgon har vi orientering, eller snarare en uppstart på orienteringen. Hoppas inte man blir utsläppt själv i skogen. Man skulle ju kunna dra en chansning om hur det kommer att gå. Jag och en karta, i en skog där jag varit max en gång. Nja... Tror faktiskt inte att det är världens bästa kombination :P Egentligen spelar det ingen roll var man ska orientera, jag är lika värdelös på det ändå ^^

Nu ska jag ligga och drömma om Marabou polka, verkar vara helt himmelsk! Trots att jag inte har smakat den än :P


 Polka och choklad? :D


Monday

Var så otroligt trött igår att jag slocknade redan vid halv 11. Det ledde till att jag sa en absolut massa osammanhängande saker till mamma imorse. Mamma frågade vilket tåg jag skulle ta, och jag svarade något i stil med "Alltså, nej, det är mina kusiner" kände jag att det var dags att ta tag idagen på riktigt. Mrn... Klockan 9 pallrade jag mig upp ändå.

Hade få lektioner i skolan. Jag, Evelina & Johan skrev i alla fall klart vår debatt på franska, känns skönt att ha det avklarat :) Efteråt drog jag och Evelina ner på stan ett tag och gick runt lite:)


Nu är tv:n bokad för hollywoodfruarna. Evelina och jag har en plan, som inkluderar både slutsteget i franska och Maria Montazami. Udda kombination? Absolut!


tävling i Eskilstuna

När man går upp klockan 6 på en söndag efter bara några få timmars sömn är man ganska trött. Åkte i alla fall iväg för att våra små gymnaster skulle tävla i Eskilstuna. De var riktigt duktiga och fick en bronsmedalj i hopp. Dessutom gjorde de en grym insats och har verkligen utvecklats sen i höstas. Otroligt kul att se!

Nu kan man kalla mig rätt utslagen faktiskt... Tror att jag tar mig ut en stund, när solen väl kollar fram :) Nöjd efter dagen är jag ändå, men trött.. :P

Puss


tillfällig mobil


Nämen kolla vilken skönhet jag ska ha som tillfällig mobil? ;O
Det är en sony ericsson "alldeles för gammal för att komma ihåg" modell.


Självklart skapar en sådan teknik genast problem för mig.

- Hur startar man den?
- Hur ska man koppla sladden till mobilen?
- Mina ögon ser ingenting på den fina (?) färgdisplayen.


Nu förstår jag verkligen hur äldre människor känner sig med ny teknik. Jag är ju en aning oteknisk och förstår inte allt inom ny teknik, men gamla saker slår allt. Där förstår jag knappast någonting!

Hoppas jag snart lär mig alla "high tech"-funktioner! (?)




1 maj

Vaknade för ett tag sen och insåg att vädret är som det är. Mulet, kallt och blåsigt... Jag som hade tänkt att sätta upp studsmattan idag. Det är ju faktiskt snart på tiden, för idag är det maj :D Men det känns bara kallt och jobbigt idag, så det får ske en annan dag istället.

Illa att 1 maj är på en lördag i år, man missar ju en dags ledighet. Om det skulle varit fredag idag skulle studsmattan kunna åka upp imorn (om vädret vore bättre så man orkade sig ut) och sen det som är det riktiga på söndag är det tävling med de små gympabarnen. Känns roligt faktiskt :)

Dagen till ära ska jag vara hemma och mysa lite. Eftersom mitt rum som alltid är i stort behov av städning kanske jag tar tag i det. Pluggandet är också absolut nödvändigt, men vi får väl se om jag orkar med det. Skulle ju kunna göra klart min engelska låtanalys ändå...


Tänkte infoga lite bilder om Lina (från 8:an) och Baoan (från 9:an). Ni är så otroligt bäst !:D

tonight

Meningen var att vi alla tre skulle ut och äta först.Men... Lina har ju ett otroligt stressigt liv och av olika anledningar mötte hon oss 2.5 timmar senare än vad det var tänkt från början. Men det gör faktiskt inget. Baoan och jag åt på stan och mötte upp Lina senare. Åh vad jag har saknat den tjejen! :D

Djulö fick finbesök av oss och vi gick runt där och träffade en massa roligt folk, tog lite bilder och hade allmänt kul. En viss person skulle luta sitt paraply på bryggan och tappade i det i vattnet genom en springa. Låter en aning konstigt, men jag lovar att det framkallade en hel del skratt.
Jag träffade dessutom Bella med en rätt absurd hälsningmetod. Men allt fungerar i folkmassor ;D

När folk började lämna djulö stack vi hem till Lina och pratade och umgicks en liten stund bara. Väldigt trevligt måste jag säga och otroligt efterlängtat även om kvällen var alldeles för kort. Vi måste träffas mer!

För att avsluta det hela kom jag hem för några minuter sen från Lina och kan passa på att säga att jag har haft en riktigt bra valborgskväll :D Nu funderar jag på sängen...



RSS 2.0