Toi plus Moi plus eux plus tous ceux qui le veulent

Min fransklärare föreslog att vi skulle sjunga en låt på julavslutningen, på franska! Hah tänkte jag. Jag tänker ju inte sjunga (för publikens skull) , men jag kan i alla fall lyssna på låten. Bara en gång sådär. Och här sitter jag nu, och med extremt falsk stämma försöker jag hänga med i låten, som förövrigt är riktigt beroendeframkallande.

Jag gillar den skarpt!

Grégoire - Toi plus Moi



Ett litet kvällsinlägg

Jag är för trött för att skriva, för att plugga franska och för att göra någonting överhuvudtaget egentligen. Så nu ska jag istället gå och lägga mig, och tro mig. Jag kommer sova som en stock (hehe, lustigt uttryck det där)

Godnatt allihopa!


IKEA

Istället för att åka hem efter skolan följde jag med pappa till Linköping för att hämta mamma. Trots ett snöoväder, var det faktiskt värt det. Ja, själva anledningen till varför jag följde med var för att vi skulle gå en stund på IKEA och äta där. Fantastiskt god mat, fläskytterfile och pommes, vilket var ganska så underbart faktiskt, och sen  en hel del springande i varuhuset hann vi med.

Problematiken med så lockande varuhus är att gränsen mellan vill ha - behöver, suddas ut mer och mer för varje minut man vistas där inne.

Vill jag ha den här ramen? - Ja!
Behöver jag den här ramen?Hm.. tekniskt sett skulle det kunna komma ett tillfälle då jag faktiskt är i stort behov av en snygg ram.

Jag antar att ni förstår problematiken.I vilket fall som helst lyckades jag komma därifrån utan en enda liten pryl. Nästa gång jag ska dit ska jag vara så organiserad att jag har gjort upp en shoppinglista, just för att undvika onödiga impulsköp (som jag alltid lyckas bli expert på).. För det måste bli snart, jag lyckades tydligen bli väldigt shoppingsugen på inredning.


Ganska så klockrent

Haha, återigen är pensinärsjävlar lika roligt. Jag sitter och skrattar genom hela programmen. För er som inte har sett det, här är två klipp från tidigare program. Oavsett om jag har sett det här typ en miljon gånger skrattar jag ändå. De som blir utsatta för det här, vilka oslagbara miner!


Jag vet vad ni tänker; ligger de där gamlingarna fortfarande med varandra?


Vad är en buttcrush?


Småsaker som gör mig lite lyckligare

Visste ni att... jag är lite kär i miniförpackningar?

Typ saker som hårspray, lotion, schampo, parfymer och så vidare. Trots att jag är fullt medveten om att man inte får lika mycket för pengarna så kan jag inte låta bli att bli lite sådär extra lycklig över att se miniflaskor med hårspray. Dessutom är det perfekt om man bara vill prova någonting nytt. Så, det är nog jag och pensionärerna som hamstrar minisaker på stormarknaden, just för att de är gratis och gulliga..

Under gårdagen lyckades vi få med två lotions hem, och idag när pappa var på ICA igen fick han med sig en liten hårspray som jag tog beslag på. (jag hoppas att tanten som gav den till honom inte syftade på att den var till honom. Lite väl lite hår att spraya på kanske :P).




Söndagsångest

Och så kom söndagen... Ena stunden är det helg, man kan göra vad man vill. Slöa, kolla på en massa filmer, fika med vänner, shoppa eller kanske festa. Ja, det olika människor helt enkelt gillar att göra på helgerna.´Sen kommer söndagen. Ångesten för skolveckan/arbetsveckan kryper sig på.

Det är dagen man ska hinna allt. Städa, plugga och vila upp sig. Söndagen ingår inte i helgen enligt mig. Helt plötsligt är det ju bara en väntedag tills tidiga morgonar och allt annat som hör vardagen till. Och just nu orkar jag inte vardagen. Jag orkar inte läsa 60 sidor om Förgasning och rötning inom ämnet bioenergi, räkna typ 1000 tal i matten och inte heller städa mitt rum som ser ut som ett stort kaos.. JAG VILL HA MER HELG!

 


Härligt söndagsnöje!?


detaljer

Precis i början av Harry Potter och de vises sten är det som Dumbledore håller i när han släcker gatlamporna på Privet Drive samma som han nu ger till Ron Weasley i sitt testamente. Det var någonting jag lade märke till när jag satt där i soffan och åt en massa vindruvor.. Bara sådana detaljer man aldrig kommer ihåg, men sen kollar man lite senare och inser att den där lilla grejen faktiskt har någon betydelse. Ganska häftigt faktiskt!

Hur som helst är den där filmen så härlig. Alla skådespelare är pyttesmå, trots att jag tyckte att de var ganska stora då jag filmen för första gången. Det påminde mig också om att det inte ens är samma skådespelare som spelar Dumbledore efter andra filmen. Sånt där som jag vanligtvis inte har en tanke på..

Nu, några timmar senare ska jag gå och lägga mig med världens huvudvärk. Vet inte varför jag alltid har ont i huvudet nu för tiden.. En fråga som vi får fundera vidare på imorn.

Godnatt!







Ganska så bra ändå..

Lillebrorsan ska precis iväg för att se Harry Potter-filmen med en kompis. Guuud, så sugen jag är på att se den igen! :D Men jag stod emot frestelsen att sno hans andra gratisbiljett och följa med på ett hörn. Istället visas Harry Potter och de vises sten på Kanal5, och eftersom det var evigheter sen jag såg den är det dags igen! Jag är inne i något av vad man skulle kunna kalla en harry potter-period just nu och allt jag gör (okej, kanske inte allt, men nästan) handlar om att läsa böckerna, se filmerna, söka klipp osv.

Och trots att jag inte kan se filmen kan jag ha det otroligt mysigt ensam här hemma också. Så det så! När jag och föräldrarna var och handlade på det nyinvigda ICA maxi i här i stan så lyckades vi få med en stor påse dumle, en massa vindruvor och några provpåsar av nya chips med baconsmak. Det är faktiskt inte så dumt det heller ;)






Harry Potter & the deathly hallows

Tänk att sitta nästan två och en halv timme på bion, inte ha ätit upp alla popcorn, och typ hälften av det man tror att man har ätit ligger i tröjan, och så är filmen helt plötsligt slut. Det händer nog ALDRIG att jag inte har hunnit äta alla popcorn. Två timmar och 26 minuter som kändes som typ en timme. Det gav mig ungefär samma tidsuppfattning som Avatar, en film som var riktigt lång men var över på ett ögonblick.

Som ni kanske förstår är jag nöjd med biobesöket och filmen likaså. Det förekommer en del spännande scener faktiskt. Det märks absolut att filmen var menad att vara i 3D, eftersom många effekter verkar vara anpassade efter det. Trots att den inte är i 3D hoppade jag till flera gånger. Varav en gång jag tappade en handfull med popcorn innanför tröjan...

Nästa sekund satt jag nästan och fällde en massa tårar, till att några minuter senare sitta på helspänn igen. Självklart visste jag vad som skulle hända i stora drag, men detaljer och enskilda händelser kom jag knappt ihåg någonting av. I vilket fall som helst rekommenderar jag absolut er att se den! Enligt mig är det en film som levde upp till förväntningar!



För en gångs skull

För en gångs skull kom jag hem innan träningen och har till och med hunnit äta ett litet mellanmål och bytt om i lugn och ro. Först blir det träningen med de små, och sen egen träning :)

Ciao!


Harry Potter - biljetter bokade

Biljetter är bokade tills på fredag kväll för att se Harry Potter and the deathly hallows. Den har premiär redan imorgon kväll, men jag och Emma kände att det finns alldeles för mycket att göra för att hinna gå på bio mitt i veckan. Premiär vore väl trevligt, men det är ju alltid trevligt att spendera fredagskvällen med lite bio också.

Som jag har längtat efter den här filmen! Eftersom sjuan enligt min åsikt är en av de absolut bästa böckerna i Harry Potter-serien har jag höga förväntningar. Hoppas att filmen uppfyller dem! I vilket fall som helst ska det bli kul att kolla hur de har lyckas dela boken i två delar. Kan bli lite intressant. I wish for the best!


Jag vill se, jag vill se, jag vill se, jag vill se!

Att känna sig sjuk

Jag vaknade upp imorse med en himla huvudvärk, hade ont överallt och frös. Trots det tvingade jag mig iväg till skolan. Jag kan nog säga att jag var halvsovande mer än hälften av biologilektionen och mattelektionen, och det är då man riktigt ångrar att man bara inte stannade hemma och sjukanmälde sig...

Nu fryser jag lite grann och har huvudvärk, men mår helt okej annars. Usch, hatar känslan av att känna mig sjuk. För det första orkar man inte ett dugg och för det andra tar det upp en massa värdefull tid. Det är någonting man absolut inte har tid för mitt i allt som sker. Nej, jag hoppas att jag vaknar upp frisk imorn, för jag hade faktiskt tänkt att träna imorn kväll. Eller rättare sagt, jag SKA träna imorn kväll.



Hej, jag hatar skolfoto

Insåg nyss att jag har fått hem skolfotot. Den där öppningen av kuvertet som man bevär för varje år. Antingen är det någon grimas, stängda ögon eller något annat som på ett foto som ska skickas ut över hela stan (ialla fall gruppfotot).. Visst hade jag rätt att oroa mig i år igen eftersom mitt hår på de enskilda skolfotona ser ut att leva sitt eget liv. Usch, jag visste ju att det var en aning elektriskt, men inte sådär farligt...

På gruppfotot ser jag ju som jag redan rapporterat ut som en mupp. Haha, men mitt helt hemska hår syns i alla fall inte där. Trots det bjuder jag på klassbilden, där finns det ju min härliga klass att kolla på. Kanske de enskilda fotona också. Eller nej, i så fall måste jag nog vara på alldeles utomordentligt bra humör för att av någon anledning lägga upp dem här. Haha...



När man inte orkar men pluggar ändå



Just nu försöker jag vara lite sådär ambitiös och plugga biologi för en gångs skull, trots att jag är dödstrött. För på det här provet måste det faktiskt gå bra. Förra gången slutade ju inte direkt med ett resultat jag är nöjd över. Nä, nu får jag faktiskt skärpa till mig och plugga ordentligt, och inte heller göra samma misstag igen. Att glömma att plugga in namnet på en massa tråkigt gamla gubbar, för det, det är tydligen dödsviktigt!
Genetikplugg var det i alla fall, till och med att pensionärsjävlar börjar om två timmar så att säga :)

Ciao!


Grattis alla pappor!

Jag kan ju börja med att tillägna alla pappor ett grattis på fars dag! Själv har jag inte gett min pappa någon present, men jag antar att jag har varit lite extra snäll idag. Haha (a). Vi har i alla fall varit hos farfar och firat honom lite med en massa mat (som vanligt när man besöker dem) och god efterrätt.

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på två av mina absoluta favoritlåtar för tillfället. Samtidigt sitter jag och skriver lite anteckningar till en uppgift som handlar om PGB-HLA. Om man har ett svårt sjukt barn, och den etiska frågeställningen ifall det är rätt att "välja ut" ett embryo som ska rädda det sjuka barnet med hjälp av transplantion. Ungefär samma dilemma som visar sig i filmen/boken My sister's keeper. Helt okej intressant faktiskt, och lite härlig musik gör det till och med uthärdligt att plugga en söndagskväll.


Men vad tycker ni, är det etiskt rätt att skapa ett nytt barn som genetiskt matchar sitt syskon för att rädda det sjuka barnet?


Man slutar aldrig förvånas

Det är nästan så att jag skulle vilja applådera lite åt mig själv. Jag rörde inte datorn en enda gång igår. En anledning kan vara att jag sov till 12 och en och en halv timme senare åkte vi ut till morfar och mormor och träffade kusinerna och firade lite farsdag i förtid.

Senare, på kvällen åkte jag till Lina för att kolla lite på film och umgås lite. Trots mina alldeles för svaga nerver gick jag med på att se första SAW-filmen. Jag överlevde otroligt nog! Jag skulle till och med kunna erkänna att den faktiskt var bra, och att jag kan tänka mig att se fler av de där filmerna, bland annat den som är i 3D på bio.

Haha, det där trodde jag faktiskt inte om mig själv.. Att jag ens överväger att se en film som typ går ut på tortyr på bio, i 3D. Ja, ibland slutar man inte förvåna sig själv.


När det blir el

Ja, eller när det blir fel. Jag tänkte faktiskt tillägna ett inlägg åt mitt rent ut sagt värdelösa tangentbord. Helt plötsligt fungerar varken G eller F-tangenten överhuvudtaget för att sedan fungera några minuter senare. Som ni ser fungerar det ju nu, haha. Men när man ska skriva "för första gången" och det istället blir till "ör örsta ången" är det otroligt frustrerande.

Nej, jag klarar inte av sånt. Datorn ska vara glad att jag inte har kastat den i golvet än. Men ibland är jag absolut på väg, tills jag inser att jag skulle bli utan dator då. Vilket skulle bli ganska jobbigt...

Nä, jag tror helt enkelt att det bästa är att sova nu. För att ta itu med datorproblemen imorn.



Från botten till toppen

Dagen började rent åt helvete, men slutade relativt bra ändå. När man kommer upp till bussen för att slippa gå de 35 minuterna så ser man att den åker iväg, två minuter för tidigt. Självklart är jag inte framme vid busshållsplatsen än och missar skitbussen, som i sin tur gör att jag missar tåget och kommer för sent till biologilektionen. Som förövrigt var den enda lektionen på hela förmiddagen.

När jag passade på att lämna min svenskabok (äntligen!) på biblioteket bestämde vi oss för att vara lite ambitiösa och låna en bok om genetik inför provet nästa vecka. Men den får vänta tills på söndag, för nu är det helg!

Vi hade också lite träning med de små gymnasterna idag. Om jag får säga det själv blev det en rolig träning som muntrade upp mitt humör från botten till toppen. Nu är jag alldeles slutkörd och har lite fredagsmys här hemma med en film. Jag ska se My sister's keeper ännu en gång. Den filmen är otroligt bra, trots att boken är mycket bättre ändå.

                                          Ha en trevlig fredagskväll allihopa!




Brist på fantasi

Jag är nyss hemkommen från ett litet ledarmöte och nu sitter jag och skriver någon sorts skvalleruppgift om presidenten i Tunisien på franska. Kul att jag har så mycket fantasi så att jag låter honom vara utelåst i pyjamas. Ehh, antar att jag får låta fantasin flöda lite mer nästa gång. Och kanske börja lite tidigare än dagen innan den ska in...

På tal om morgondagen så börjar vi med lite hääärlig biologi klockan 8. Sen har vi hål i fem timmar innan nästa lektion som slutar vid halv fyra. Kul att gå upp vid halv 6 för att ha en lektion!?
Jag funderar skarpt på att sitta i skolan någon timme och göra en del uppgifter som måste göras, och sen dra ner på stan istället. Inte för att vi har lite att göra, men jag har ingen större lust att ta tag i det imorgon i alla fall. Jag är nog fortfarande inne i en lovdvala. Svårt att vakna där ni vet! Det är nästan så att man behöver i alla fall två veckor till innan jag är återhämtad.



                                                   Lite sommarlov skulle sitta mer än fint nu..


Ett tjockt snötäcke

Ja, det är vad som täcker marken just nu. Men som en del andra föredrar jag snö framför regn, så länge det inte är slask så att säga. När jag, Louise, Baoan & Jennifer gick från skolan idag var det som att gå i en översvämmad sjö. Att komma hem vid 4 med iskalla fötter och dyngsura skor är inte så himla party direkt. Skönt att det i alla fall här hemma i Katrineholm är riktig snö. Tur att det finns små fördelar med att bo i den här hålan ;)

Sov gott allihopa!


Bildkälla:


Pensionärsjävlar

Vilket klockrent program! Jag satt nog och skrattade mig igenom hela programmet. Det är så roligt att se alla människor som blir utsatta för det där. Jag själv skulle antagligen ha dött där på stället av skratt.

"Men ni tjejer, vill ni inte följa med och chilla på balkongen hemma hos oss?"

Det här programmet kommer jag absolut att kolla på fler gånger!

Ryck

Dagen till ära (som är en välbehövlig studiedag) så gick jag upp vid 11 (trots att jag borde gått upp 9) och har till Dags att akta er dammråttor!och med lagat mat. Eller okej, jag har stekt kassler och värmt helgens potatisgratäng.

Det här med att laga mat när jag faktiskt borde är inte min grej.
Jag får istället såna här ryck om att jag helt plötsligt borde laga en massa mat, städa eller kolla upp någonting som jag länge har undrat över. Sen att de här rycken kommer vid ganska olämpliga tider är en annan femma. Att laga mat och städa, sådana ryck kommer på kvällen eller mitt i natten. Och nej, mina föräldrar uppskattar inte att jag sätter igång en massa musik och städar som en galning vid 12 på kvällen. Sen klagar alla på att mitt rum ser ut som ett helvete (bokstavligt talat), men får man inte städa när man faktiskt vill så...

Inte att rekommendera

När vi skulle välja den första boken i svenskan fick vi välja böcker från epokerna Antiken till och med Romantiken. Amen kul tänkte jag. Jag kollade på den urtråkiga litteraturlistan och hittade boken Prinsessan de Clèves beskriven som "Tidig fransk roman med psykologiska undertoner". Kan ju vara lite intressant..

Ha! Nu sitter jag här och ska skriva analysen om 4 dagar och har fortfarande 50 sidor kvar av boken. Som ni kanske förstår är det ingen hit direkt. Den är gammal och tråkig, och luktar till och med gammalt och tråkigt (antagligen för att den låg i magasinet på biblioteket..). Som sammanfattning av det här inlägget. Läs den inte!


Systemkamera


Jag har varit sugen på att införskaffa en systemkamera en längre tid nu, och nu när min digitalkamera  på något mystiskt sätt har börjat krångla är det nog dags att byta upp sig. Eftersom det inte är alltför långt kvar till min födelsedag (23 dagar om man ska vara exakt) så hoppas jag på att göra en deal med mina föräldrar om att vi betalar hälften var.

Antingen väntar jag till mellandagsrean efter jul och hoppas på att kunna göra ett kap eller chansar innan. Oavsett när jag ska köpa den så står beslutet troligtvis mellan två olika kameramodeller. Nikon D5000 och Canon 550D. Båda har filmfunktion (vilket jag ser som en fördel) och har fått riktigt bra recensioner angående bildkvaliteten. Dock är 550D något starkare i filmkategorin medan 5000D är billigare.

Någon som har erfarenhet av någon av kamerorna? Eller helt enkelt har något tips om vilken man borde satsa på? :) 


Teamgym 2010

För tre veckor sen var det Em i truppgymnastik på hemmaplan i Sverige, rättare sagt i Malmö. Nu i efterhand kan man hitta en del klipp på YouTube på en del av lagen.

Precis som man kan förvänta sig av ett EM visas en del riktigt grymma och coola volter med full kontroll och utstrålning. Som förväntat är det också de nordiska länderna Sverige, Danmark och Island som har övertaget i de flesta klasser. Därefter kommer Norge och Finland och längst ner på resultatlistan finner man de länder såsom England, Spanien, Frankrike och Tjeckien.


Nyfiken som jag är klickar jag mig in på ett klipp från Tjeckien. Helt plötsligt blir jag bara förvirrad.. Är de där killarna verkligen seriösa eller driver de bara!? De flesta är okontrollerade, har ingen teknik och lite halvt livsfarliga. Det är ju nästan så att man blir mörkrädd. Ändå kan man inte låta bli att kolla, just för att det är så galet konstigt.

Tjeckien - Tumbling
¨
Första gymnasten - Vad håller han på med?
Efter första varvet - Snubbel på tumblingen, hihi!
Sista gymnasten på sista varvet - man vill bara blunda och hoppas att han landar utan skador!

Om de, som är mest troligt, faktiskt är seriösa så är det lite synd om dem faktiskt. Publiken skrattar åt dem, och inte för att jag kan säga annat själv. Men det var inte det där man hade förväntat sig att se.  Det är ju positivt att sporten växer, och att fler länder deltar i mästerskapen. Däremot så var det där nästan farligt läskigt ibland..

För att jämföra lite med vinnarlaget i herrklassen. Danmark på tumbling.
Vad ska man säga förutom att de är så otroligt grymma!?

Storstaden

Jag och mina brudar har sprungit runt i huvudstaden hela dagen lång. Självklart är jag sen som vanligt, och möter Lina på vägen till tåget... Springande! Snäll som jag är låter jag henne skjutsa mig till tåget, och vi hinner otroligt nog med marginal.

När det var dags för mat var de andra sugna på Sushi, men jag avstod från det. Rå fisk är nog inte riktigt min grej. Vi hann med en liten lektion i hur man äter med pinnar. Slutsatsen är att jag skulle nog behöva behöva en del träning. Haha!

Det blev dessutom lite shopping. En spetsbody, en spetströja samt ett par jeans följde med mig i shoppingkassar hem. De båda topparna kommer från BikBok och jeansen från Zara. Plånbokens innehåll blev lite luftigare, men jag blev glad.

Som sammanfattning kan jag säga att jag har haft en underbart trevlig dag, som jag mer än gärna skulle vilja göra om snart :)



Kumlabesök

Följde med farfar och farmor en sväng till Kumla och kusinerna för dagen. Amanda visade mig stadens (ortens?) centrum och lite annat skoj. En sväng till stallet på eftermiddagen blev det också samt lite spel och sånt. Eftersom vi båda är ungefär lika mycket vinnarskallar och dåliga förlorare är det inte alltid lika lugnt. Ska man vinna så ska man ;) Alltid lika roligt att träffa min fina kusin igen i alla fall!

Imorgon bär det av till den stora huvudstaden med Lina och Baoan. Hoppas på en riktigt härlig dag!



Ett litet blogguppehåll

Efter några dagars blogguppehåll är jag härmed tillbaka. Samtidigt har jag jobbat på mitt heliga löfte om en ny design. Trots det är jag inte riktigt färdig, och återigen blev det här en tillfällig header. Antagligen är alla färger omatchande också, men jag skyller på att jag behöver sova. Resten får vänta. Det här får man se mest som ett utkast där man ändå ska ändra massor av saker senare :)

Om min bild som jag hade tänkt använda till headern inte hade förstörts av en ful skugga skulle designen ha kommit en bit längre...

RSS 2.0