Fire

Eftersom vi inte hade någon mattelektion igår på morgonen tog Louise och jag tillfället i akt och gick och tittade på den pågående branden i Norrköping. Tillräckligt nära skolan tycker vi att den var, för att vi skulle slippa gå dit. Men uppenbarligen så var det inte så. Självklart var vi tvugna att skåda händelsen med egna ögon ändå innan vi motvilligt gick till skolan. Skulle varit ganska skönt med en ledig dag ändå!

Efter några timmars brand såg det ut såhär, och det verkade fortsätta brinna tills idag då vi såg en massa stigande rök även idag. Lite läskigt och ganska häftigt att se det med egna ögon ;)
Brand i Norrköping
Strömmen, Norrköping


PS; Vaknade med en del träningsvärk efter gårdagens träning.  Vilken härlig känsla alltså! Det känns verkligen att den har gjort någon nytta och skönt är väl det..


Grattis lillebror!

Grattis Martin på 14-årsdagen!


Galet att åren går så fort, jag hinner ju knappt med. Känns inte så länge sen jag själv var 14.


When I sit alone come get a little known




Red Hot Chili Peppers -
Snow (hey oh)
 



Come to decide that the things that I tried
Were in my life just to get high on
When I sit alone come get a little known
But I need more than myself this time
Step from the road to the sea to the sky
And I do believe that we rely on


Behov av ett frisörbesök

Jag hade faktiskt lugg en gång i tiden...
Tro det eller ej, för nästan exakt ett och ett halvt år sen hade jag faktiskt pannlugg. Bara på grund av att jag inte har besökt en frisör sen dess har mitt hår fått blivit som det är. Håret är slitet, och luggen jag ville ha existerar ju knappast längre.

Saken är bara den att ifall jag själv inte vet hur jag vill ha mitt hår är det ju ganska komplicerat att förklara för någon annan. Nu börjar det i alla fall bli dags för ett akut frisörbesök för att klippa upp och skapa någon form av sidlugg. Kan behövas, eller hur? ;)

Jag gillar att kamma mitt hår?

Tänkte bara tillägga att under min händelselösa dag har jag dessutom kammat mitt hår typ 711 gånger. Det kan ju räknas som det enda vettiga (förutom dammsugningen då). Sen om man räknar det vettigt att kamma ett hår som inte ska visa sig utomhus på hel dagen är ju en fråga. Men jag blir ju fri från tovor i alla fall..

På tal om ingenting tänkte jag också säga att jag inte har känt mig så uppdaterad angående Blogg awards, men i förmiddags hörde jag att Egoina vann nomineringen för årets blogg. Det gillar vi skarpt. Härlig tjej  -->Egoina 


Händelselös söndag

Det råkade bli en händelselös söndag idag. Jag funderade faktiskt på att sätta igång och baka lite av mina chokladmuffins (som för övrigt alltid råkar bli det enda jag någonsin bakar), men kom fram till att jag skulle behöva städa i mitt rum och skriva reportage istället. Ta död på dammråttorna liksom..

Jag satt med reportagedokumentet uppe i 20 minuter utan att skriva någonting Det kändes ju lite onödigt, så jag la ner det projektet. En timme senare insåg jag också att det enda jag hade gjort i städningsväg var att plocka några papper och dammsuga i hörnen för synens skull.

Så nu sitter jag här och ångrar att jag inte bakade muffins istället, vilket jag hade kunna gjort med gott samvete.

Lite av I-landsproblem här kanske?






Det var så länge sen du log

Tack vare Lina är jag totalt beroende av den här låten just nu.. Men det är nog ganska frivilligt. Låten är ju faktiskt ganska härlig ändå.

Dan Viktor - Glad


Fin lördagskväll

Det blev ganska sent igår kväll hemma hos Lina. Klockan kvart i tre steg jag in genom dörren här hemma efter att ha lagat lite mat, sett på två filmer och skrattat en hel del. Skräckfilmer är inte riktigt min grej, men trots det lyckades de få mig att kolla på Drag me to Hell, men med kravet att vi skulle se Grown ups också.

För att sammanfatta kvällen kort med några punkter kan man säga att:

- Man får skylla sig själv om blir lite döv efter att ha kollat på skräckfilm med mig. Jag har inte så starka nerver, okej?
- Jag skrattar otroligt mycket med mina kära vänner. De är alldeles underbara.
- Skadeglädje är den enda sanna glädjen! Eller nästan i alla fall..

Klippet nedanför kan symbolisera en liten bit av vår humor. Man får den på hjärnan direkt. Om det är bra är däremot inte helt säkert..

 Loke Martinzon
- Det ordnar sig

                                                                                                                         Tra-la la la la la Uranus


Utvilad

Det var den här sömnen jag gått och väntat på i flera veckor. Somnade runt 1 i natt och vaknade inte förän vid halv 12. Det var evigheter sen jag sov så länge, och så galet skönt det var!

Nu är jag utvilad och har världens energi. En sån där energi jag alltid var full av för några år sedan. Kanske ska uttnyttja den här lite ovanliga dag till fullo. En promenad, lite bloggdesign åt Evelina, en massa städande och till sist myskväll tillsammans med Lina och Baoan är planerna för lördagen. Underbart!


Kanske en perfekt dag för att hoppa studsmatta, för sista gången i år?


Alldeles för trött

Var och köpte ca 8 hg godis på Hemmakväll för att några timmar senare inse att mer än hälften hade gått åt. Som tur är var det inte jag som stod för det mesta av ätningen. Attans vilken tur att det finns underbara människor som hjälper en på traven! Så att man inte sätter i sig allting själv liksom..

Istället för att vara i Norrköping och spela brännboll och ha det otroligt trevligt med en massa människor valde jag att åka hem.  Anledningarn var träning, trötthet plus att jag bor i lilla hålan och måste ta med mig en massa packning så fort jag ska stanna längre än till halv 9. Låter ju toppen, eller hur?
 Så istället blec det en mysig promenad med fina Lina och Baoan ikväll. Det är ju faktiskt trevligt det också!








Better to be hated than loved for what you're not

Av någon anledning har jag fastnat totalt för den här låten som spelas konstant på någon reklam. Det roliga är att jag inte kommer ihåg vilken det är. Tåls att fundera en del på..

Marina and the Diamonds - I am not a robot


Mmm Marabou

Till skillnad från gårdagen har den här torsdagen gått som en dans. Om man bortser från att jag försov mig och lyckades på några minuter klä på mig och kasta mig på cykeln. På något mirakulöst sätt hann jag med tåget också. Gud vad jag är duktig!

Istället för att plugga sitter jag nu och äter Marabouchoklad med daim. Det gäller att göra prioriteringar vet ni! Kan det bli mycket härligare en torsdag?


Det är ju nästan så att man får dåligt samvete om man tänker efter hur mycket jag trycker i mig egentligen. Hela mitt liv kretsar kring mat. Men hur ska man lyckas motstå något så gott? Speciellt när man kan få två chokladkakor för 25 kronorNetto.





Knappast Lill-lördag

Onsdagar är nog den stressigaste dagen på hela veckan för min del. Att kalla den lillördag borde vara straffbart. Det är allt annat än sovmorgon och göravadmanvill-dag. Dagen har mestadels varit helt upp och ner för min del.

Det är viktigt att motivera varför man säger som man gör:

- Jag försov mig imorse och missade halva mattelektionen. Visst, jag hade säkert kunna hunnit med det första tåget. Dock skulle jag säkerligen glömt allting hemma och kommit dit i pyjamas. Då kan man lika gärna komma sent. 
- På morgonen insåg jag att filmjölken var slut, bara att knapra torra brödskivor då. Som jag inte alls var sugen på.
- Under matrasten glömde jag av någon anledning bort att äta. Praktiskt när man har prov på eftermiddagen.
- Kemiprovet gick rent utav åt helvete. Kommentarer känns överflödiga i sammanhanget.
- Träningen kändes sådär, kanske beroende på det där med maten. Haha, inte konstigt att jag hade dåligt med energi.
- Jag sitter och skriver på mitt värdelösa reportage, som egentligen är alldeles för dåligt för att lämnas in nu på fredag. Men vad gör man med ont om tid och absolut ingen fantasi?


Fältstudier i Getå - två veckor sen. Där borde man sitta alldeles för sig själv, och bara göra exakt vad man vill. Härlig utsikt och inte ett reportage så långt ögat kan nå.



Tacobegär

Jag borde gå och lägga mig, trots att jag knappt har ägnat kemin en tanke ikväll. Det lilla ynka problemet är bara att jag är sugen på tacos, och just tacos också. Eller kanske mat överhuvudtaget, jag är inte helt säker.
Inte alls förvånande med tanke på att hela mitt liv mestadels kretsar kring mat. Typiskt att det här riktiga behovet av mat kommer när man inte har en tanke på att sätta sig ner och äta, som typ vid kvart i 11. Jag får helt enkelt gå och lägga mig och längta efter mat.


Tacos från i fredags hos Jennifer, och jag vill bara ha det just nu!

Fältstudiebilder

Medan jag sitter och pluggar kemi inför morgondagens prov laddar jag upp lite bilder från fältstudierna i Getå från förra veckan. Eller om jag ska vara ärlig ligger kemiboken öppen på sängen utan att jag ägnar den en enda liten blick.

Här kommer lite bilder:

Vi gick och gick... Kan det bli mycket härligare?


Självklart skulle man samla lite läskiga svampar som växer på barr. I brist på kunnande om vad den heter kallar vi den "läskig barrsvamp".


Lägg märke till stöveln nästan mitt i bilden. Vi tolkade det som att det fanns ett lik i vattnet. För vem tappar en stövel och går hem utan?


Självklart skulle vi upp på den högsta branten (vilket vi i för sig skojade om några minuter innan vi insåg att vi faktiskt skulle gå dit) bara för att äta i regn och kylande blåst. När man sitter med lovikavantar och äter smörgås är det väl ganska kallt ändå?

Nä, nu ska jag återgå till kemiboken. Kanske blir det en paus för House senare, eller rättare sagt blir det en paus. Plugga flera timmar i sträck är inte riktigt min melodi.





Helt skadad

Ja, nu syftar jag inte bara på mitt lilla styckade finger, utan hela mig. Jag har helt enkelt blivit helt skadad av allt naturstuderande. I en godisaffär ser jag allt annat än en massa smaskigt godis, istället blir två ihopsatta majsbollar kopplade till vätgas. Utomhus kan jag inte låta bli att tänka på hur naturen har utformats genom evolution, bara sådär.
 
Herregud, mitt beteende börjar bli en aning patetiskt. För mycket kemi och biologi kan verkligen inte leda till något gott. Jag ser det som en plikt mot mig själv att bota det här. Till att börja kan jag strunta i att plugga kemi, trots att det är prov på onsdag. Om jag får säga det själv låter det som en lysande idé!





                                                       Är det här väteatomer måntro?

Köttätande växt från fältstudier, september 2010

 En köttätande växt från fältstudierna, Sileshår. Ska jag erkänna är det väl ganska grymt med köttätande växter. Men bara litegrann!


Hemkommen från Norrköping

Är hemkommen efter en helg i norpan tillsammans med Jennifer. Det har blivit lite mysdagar med en massa prat. Det blir lätt ju så när man inte har träffats på ett tag, och trevligt har det varit! En tur på stan under gårdagen hann vi med också och lite av en slapparkväll med ansiktsmasker och annat skoj.

Jag själv som lyckades skära upp en del på fingertoppen för att mitt paraply inte ville samarbeta med mig under eftermiddagen. Det enda rätta är att skylla allt på paraplyet,  så nu får jag vara väl fingerhandikappad ett tag. På vänter hand dessutom (kan ju meddela dem som inte visste det, att jag är vänsterhänt). Att man alltid ska lyckas.

Nu ska jag ta tag i allt pluggande som jag av någon anledning inte har gjort de senaste veckorna. Låter inte alltför lockande.

Men lite godis skulle göra det lite lättare, och sörja lite över mitt lilla finger..


17 SEPTEMBER

Under gårdagen blev det inte mycket tid över till att blogga. Vi kom hemhit till stan från fältstudierna vid 6. Lite bilder kommer upp snart, om jag bara hittar USB-sladden.

Dessutom var jag tvungen att plugga hela kvällen. En labbrapport och ett prov i biologi tills idag. Har nog aldrig varit så stressad förut inför ett prov. När man har typ 100 instuderingsfrågor man ska kunna för G är det väl fanimej inte konstigt?

Nu ikväll har jag kikat in en stund på träningen och jag kunde inte låta bli att köra några varv, trots att jag har jeans på mig. Men det går det också! Så ska jag iväg igen om en timme och träffa Jennifer. Nu var det verkligen längesen! Har saknat henne!





 Härlig tjej det där!<3


Fältstudier

Imorgon är det dags för fältstudier, IGEN! Jag är inte jätteinspirerad över att vandra runt i vad man kan kalla evigheter för lite småkryp och studerande av naturen. Speciellt med en otroligt tung ryggsäck på ryggen, ännu en gång. Det är tur att det finns paus för matsäck. Det är nog höjdpunkten för hela dagen! Haha.


Man ser ju att jag har vanan inne med naturexpeditioner. Och det är ju tur!





The girl with the dragon tattoo

Läste nyss att inspelningarna av hollywood-versionen av Män som hatar kvinnor ska börja spelas in nu i slutet av månaden. Olika städer runt om Stockholm och andra ställen i landet ska få ta del av inspelningen som tydligen är en storsatsning.

För egen del är jag otroligt sugen på att se filmen i färdigt format. Det är så svårt att säga ifall den kommer att leva upp till samma klass som originalversionen. Speciellt när man redan har vant sig vid karaktärerna (hur de ser ut, pratar osv). Men trots allt ska det bli riktigt spännande, och jag hoppas på en succé!



Den här tjejen, Rooney Mara, har fått den eftertraktade rollen som Lisbeth Salander. Hoppas hon är mer lik den Salander jag känner till än hon är på den här bilden. Lite mer attityd helt enkelt. Det återstår att vänta och se!


Okej, jag ångrar mig

I det här skedet, då man inser att man typ har tusentals saker att göra klart tills nästa vecka ångrar jag lite bittert att jag inte pluggade mer när jag ändå var hemma hela dagen i söndags. Jag har faktiskt inte lust att ägna hela den kommande helgen åt att plugga. Det är ju då man ska slappna av och ha roligt för guds skull. Men (o)gjort är (o)gjort. 


Bild från 9:an. Då vi faktiskt täntke att vi hade massor att göra, men i skillnad mot vad vi kommer ha det här året är det ingenting.

 




Dum av dig

Dagens låt:

Dum av dig - Daniel Adams-Ray

 För jag blir så Dum av dig
Säg bara till när var hur
Visst det är väl dumt av mig
Men jag blir som blind
Jag blir som stum
Jag borde nog lugna mig
Dom kommer döma mig
Du lär väl lämna snart
Och här står jag kvar
Dum av dig


För lite sömn

Som sagt skulle jag ha gått upp senast 9 idag. Men eftersom jag somnade så pass sent (mitt eget fel) så var det nästan omöjligt att gå upp innan klockan tio. Jag hann ju ändå turligt nog.
Dagen som mest har bestått av en lektion biologi (där jag konstaterade att jag verkligen inte förstår ett dugg) och en massa fnissande. En konsekvens av för lite sömn den senaste tiden kanske?

Det är ju bättre att jag är glad och positiv ändå. För lite sömn kan ju leda till motsatsen också, och den sidan vill man troligtvis inte se av mig.


 Återanvänder den här bilden på mig som nyvaken. Av mina erfarenheter är jag likadan nu som då. Trött, förtvivlad och lite sådär allmänt småarg. Ingenting man vill ha att göra med på morgonen.


Officiellt förstörd söndagskväll

Kul att sändningen ska börja krångla mitt i den spännande delen på Irene Huss.
Nu är min söndagskväll officiellt förstörd.
Jag ska nog lägga mig i sängen och läsa istället.
Ingen biologi för guds skull, då kommer jag falla i  en djup obotlig depression.
Nä, en spännande bok ska det bli.
Jag skiter i att jag ska upp senast 9 imorn - sömn är överskattat.
Man kan i alla fall tänka på att helgen varit fin på många olika sätt.
Det hjälper litegrann sådär.
Godnatt!

Kvällens låt: (Rättare sagt fredagskvällens låt som är lite försenad. Den som det blev en massa dansande till. Men vad tusan, visst kan den komma upp på bloggen en söndagskväll också. Jag kan i alla fall göra så)



Förvirrad

Jag gillar min mobil! Kanske lite alldeles för mycket. Så fort jag ska använda datortangenterna lyckas jag alltid att få "å" till "ä" och dessutom "ä" till en punkt. Till mitt försvar har man rätt att bli lite förvirrad sädär. När man helt plötsligt får till alldeles konstiga ord är det dags att tänka till lite, men bara lite.
 Inte kan väl jag hjälpa att tangenterna inte är exakt likadana?



Älskade mobil! Nokia n97 Mini


Absolut sevärd

Filmen igår kan jag verkligen rekommendera er alla att se. En blandning mellan en massa skratt och trots det är den ändå lite sorglig och gripande. Man skulle kunna hoppas på en efterföljare, men troligtbäst är det bättre att man får fundera ut själv hur det slutar egentligen. Jag kan i alla fall konstatera att filmen är värd sina 80kr (vad den kostade att se i den här lilla hålan) och framkallar en hel del skratt.


I rymden finns inga känslor

Kvällens lördagsplaner består av bio med Lina och Baoan. På ordningen står den omtalade "I rymden finns inga känslor". Enda sedan trailern började visas på tv har jag varit fast besluten att se den, så jag hoppas att den är vra. Jag tror inte att det är många som förmår att hålla leendet borta när Simon (Bill Skarsgård) knuffar ner det nya flickvänsobjektet från bänken (Cecilia Forss).

Om ni inte vet vad jag menar, kolla här:


Jag gillar inte när folk rör vid mig!

Insparksfest

Den här veckan har jag insett att skolan inte fungerar så bra just nu. Jag förstår knappast någonting av biologin som jag har prov i om nästan exakt en vecka. Men som avslutning på veckan släppte jag allt och gick på insparksfest med lite tjejer.

Först en trevlig och fantastiskt rolig förfest hos Julia och sen vidare till själva festen i stan. Kul! Den bästa kvällen jag har haft på länge. Det är så skönt att bara släppa allting med skola och stress och istället släppa loss och ha otroligt roligt med trevliga människor. Nu var det länge sen jag släppte loss på riktigt! Det här får vi göra om.


Fina Evelina :) <3 (bild av Evelina Arlehed)


Skogsmulle

Sitter och pysslar med lite bloggdesign åt Evelina. Vi får väl se hur det går, haha. Men jag lovade att ge det ett försök i alla fall.

Imorn ska alla naturare ut på fältstudier. Mitt i en skog, gå långa sträckor, identifiera en massa organismer (en del läskiga småkryp) och typ tusen kilo packning. Kan man annat än vilja dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen? Nä, men sugen på insektsjakt igen är jag absolut inte. Hoppas jag överlever i alla fall, utan att ha blivit attackerad av någon läskig älg eller nåt. (uppfatta ironin i det sista)


Jag vill ligga på en härlig strand med strålande sol och lite ljummet havsvatten. Bara ligga där och göra ingenting, kanske läsa lite. Men istället ska vi ut i skogen och leka insekts/växtdetektiver. Kul!


Ullared

Ullared är verkligen underbart. En massa galna människor som shoppar alldeles för mycket, Morgan på lagret och prisglädje. Ja, Morgan är verkligen en höjdpunkt, trots det kan jag inte låta bli att tycka lite synd om honom. Han är bara så sorglig ibland trots att det är underhållande.

Morgans sorgliga citat: "Och jag har alltid tänkt så här att vi som inte lyckas på jorden kanske får det bättre i himlen än de som lyckas fullt ut på jorden."

Självklart vill man bara åka dit och ge honom en kram. Skönt att höra att han har en vän, trots att Ola-conny verkar nästan lika sorglig som Morgan själv..



Bildbrist! Eller rättare sagt hänger datorn upp sig så fort jag försöker ladda upp någon. Jag borde nog skaffa en ny dator!?


Just Hold Me


Maria Mena - Just hold me

Helt enkelt vacker, sorglig och bara alldeles underbar sång. Övriga kommentarer känns överflödiga.


Kusin-vitamin

Under gårdagen besökte jag Marieberg (som ligger strax utanför Örebro) tillsammans med min kusin Amanda. Jag kom hem med en grå cardigan och en vit t-shirt. Timmarna gick otroligt fort och senare blev det lite födelsedagsfirande för min andra kusin som fyllde 11 år för inte allt så länge sen.  En otroligt trevlig lördag med paus från studier och stress!

Imorse fick jag för mig att ge mig ut och plocka blåbär. Sist var flera år sedan. Sagt och gjort, jag åkte med farfar och farmor ut i blåbärsskogen i några timmar. Alldeles blå runt munnen kom jag hem. Jag åt antagligen nästan lika mycket som jag la i hinken. Men det är väl en liten del av charmen!? Jag är dessutom lite som ett småbarn, det där med att se men inte röra har aldrig varit min grej.



Min fina kusin! Sommarminnen 2010<3


Efter en hektisk vecka

Äntligen är det helg igen. Jag är slutkörd, totalt slutkörd faktiskt. Jag kan konstatera att det inte har blivit många timmars sömn den här veckan. Antagligen beror det på att jag inte är van att behöva gå upp innan 6 vareviga morgon. Och alldeles för van att ligga vaken länge på kvällarna/nätterna. Tänk att man inte ska bli av med de dåliga vanorna ens när skolan varit igång i två veckor. Nej, nu får jag faktiskt skärpa mig!

Ikväll ska jag i alla fall ta det lugnt med en film. En ganska skön avslutning på skolveckan. Imorgon är det planerat att jag ska åka upp till Örebro och marieberg för att ta en liten tur i köpcentret tillsammans med kusinen min. Kul!






Kul liv

Har haft lektioner konstant från 8.15 till 16.15. Sen första träningen för terminen. Kände mig inte alls taggad, mest slö, trött och hungrig. Hur svårt kan det vara att komma ihåg att äta egentligen?

Nu har jag också samlat in x-antal gråsuggor och en mysig spindel. Inte för att jag är rädd för dem, de är bara lite obehagliga sådär. Men vad gör man inte för en så otroligt rolig skoluppgift. Uppfinningsrik lärare det där. (Och nej, det uppskattas inte att behöva spendera kvällen genom att leta efter småkryp). Kan sammanfatta det som att jag har ett väldigt kul liv just nu...






RSS 2.0